Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Öğr. Gör. Dr. Didar Üçüncüoğlu
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Ayhan, K. (2013) Her yönüyle Gıda, Sidas
K2. Gökalp, HY., Kaya, M., Zorba, O. (2002) Et Ürünleri İşleme Mühendisliği, Atatürk Üniversitesi Yayınları, Erzurum.
K3. Anar, Ş. (2010) Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Dora Yayıncılık, Bursa.
K4. Yetişemeyen, A. (2010) Süt Teknolojisi, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Ankara
K5. Hoseney, R.C. (1994) Principles of Cereal Science and Technology, American Association of Cereal Chemists
K6. Kayahan, M. (2006) Yağlı tohumlardan ham yağ üretim teknolojisi, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, Ankara
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Aran, N. (2010) Gıda Biyoteknolojisi, Nobel Yayıncılık, Ankara.
YK2. Özer, B. (2006) Yoğurt Bilimi ve Teknolojisi, Sidas Yayıncılık, İzmir.
YK3. Atamer, M. (2016) Tereyağı Teknolojisi, Sidas Yayıncılık, İzmir.
YK4. Başoğlu, F. (2006) Yemeklik Yağ Teknolojileri, Nobel Yayıncılık, Ankara
|
Dersin Amacı
|
Sektörde uygulanan teknolojik proseslerin tanıtılması amaçlanmıştır.
|
Dersin İçeriği
|
Gıda endüstrisinde işleme/paketleme/muhafaza gibi alanlarda kullanılan, tüm prosesler hakkında teknik bilgileri içermektedir.
|