ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Mühendisliğinde Temel Prosesler GMÜ226 GÜZ-BAHAR 2+0 Fakülte S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Çeşitli gıda ham maddelerinin işleme tekniklerini uygular.
    2-Proses akış hatlarını oluşturur.
    3-Proses kontrol noktalarını tespit eder.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Dr. Didar Üçüncüoğlu
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Ayhan, K. (2013) Her yönüyle Gıda, Sidas K2. Gökalp, HY., Kaya, M., Zorba, O. (2002) Et Ürünleri İşleme Mühendisliği, Atatürk Üniversitesi Yayınları, Erzurum. K3. Anar, Ş. (2010) Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Dora Yayıncılık, Bursa. K4. Yetişemeyen, A. (2010) Süt Teknolojisi, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Ankara K5. Hoseney, R.C. (1994) Principles of Cereal Science and Technology, American Association of Cereal Chemists K6. Kayahan, M. (2006) Yağlı tohumlardan ham yağ üretim teknolojisi, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası, Ankara
    Yardımcı Kitap YK1. Aran, N. (2010) Gıda Biyoteknolojisi, Nobel Yayıncılık, Ankara. YK2. Özer, B. (2006) Yoğurt Bilimi ve Teknolojisi, Sidas Yayıncılık, İzmir. YK3. Atamer, M. (2016) Tereyağı Teknolojisi, Sidas Yayıncılık, İzmir. YK4. Başoğlu, F. (2006) Yemeklik Yağ Teknolojileri, Nobel Yayıncılık, Ankara
    Dersin Amacı Sektörde uygulanan teknolojik proseslerin tanıtılması amaçlanmıştır.
    Dersin İçeriği Gıda endüstrisinde işleme/paketleme/muhafaza gibi alanlarda kullanılan, tüm prosesler hakkında teknik bilgileri içermektedir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster