Kaynaklar
|
Gamlı Ö.F, 2013. Laboratuvar Teknikleri Ve Temel Gıda Analizleri, Dora Yayıncılık.
Alpaydın S ve Şimşek A, 2008. Genel Kimya. Nobel Yayıncılık.
Kılıç, E.; Yılmaz, H. (Çeviri editörleri), (Skoog, D.A.; West, D.M.; Holler, F.J.; Crouch, S.R.), Analitik Kimya Temel İlkeler 1. Cilt, Bilim Yayıncılık, 8. Baskı, Ankara, 2007.
Gündüz, T., Kantitatif Analiz Ders Kitabı, Gazi Kitabevi, 7. Baskı, Ankara, 2003.
Kılıç, E.; Köseoğlu, F.; Yılmaz, H. (Çeviri editörleri), Enstrumantal Analiz İlkeleri, (Skoog, D.A.; West, D.M.; Holler, F.J.; Crouch, S.R.), Bilim yayıncılık, Ankara, 2000.
Yıldız, A.; Genç, Ö.; Bektaş, S., Enstrümantal Analiz Yöntemleri, Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara, 1999.
|
Dersin İçeriği
|
1 Laboratuvar tanımı, laboratuvar tipleri, laboratuvarların taşıması gereken nitelikler ve güvenlik işaretleri
2 Genel güvenlik kuralları ve iyi laboratuvar uygulamaları giriş
3 Temel laboratuvar ekipmanları ve kullanım alanları; Temel laboratuvar sarfları (kimyasallar, cam, plastik, metal, ahşap ve tekstil malzemeler)
4 Kantitatif analizlerde hata kaynakları ve hata giderme
5 Numune hazırlama teknikleri; laboratuvarda kullanılan teraziler ve tartım işlemleri
6 Çözeltilerde konsantrasyon birimleri
7 Çözelti hazırlama (asit; baz)
8 Çözelti ayarlama; indikatör çözeltisi hazırlama
9 Dansimetreler, aerometreler, bomeler
10 Özgül ağırlık ve yoğunluk analizleri
11 Polarimetri ve Refraktometri
12 Laboratuvar analitik yöntemleri (fiziksel analiz yöntemleri)
13 Laboratuvar analitik yöntemleri (kimyasal analiz yöntemleri)
14 Laboratuvar analitik yöntemleri (enstrümental analiz yöntemleri)
|