ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Staj II GMÜ400 GÜZ 0+0 Z 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kazanılan mesleki bilgi birikiminin endüstriyel uygulamalarını gözlemler
    2-Teorik bilgileri iş sahasında pekiştirir.
    3-Mühendisin iş hayatındaki yerini gözlemler.
    4-Organizasyon, yönetim, kalite kontrol, Ar-Ge vb uygulamalarını analiz eder.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)1400
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)000
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)0000
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 0000
    Diğer 100208160
    Toplam İş Yükü(Saat)   160
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     5,33 ---- (5)
    Dersin AKTS Kredisi   5
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Firma/kurum oryantasyonu K1-K2
    2 Firma/kurumda yapılan uygulamalar hakkında bilgiler edinmek K1-K2
    3 Firma/kurumda yapılan uygulamalar hakkında bilgiler edinmek K1-K2
    4 Ürün/analiz bilgilendirme K1-K2
    5 Ürün/analiz bilgilendirme K1-K2
    6 Ürün/analiz bilgilendirme K1-K2
    7 İmalat/kalite kontrol K1-K2
    8 İmalat/kalite kontrol K1-K2
    9 İmalat/kalite kontrol K1-K2
    10 İmalat/kalite kontrol K1-K2
    11 Kalite belgelendirme/ AR-GE, inovasyon K1-K2
    12 Kalite belgelendirme/ AR-GE, inovasyon K1-K2
    13 Kalite belgelendirme/ AR-GE, inovasyon K1-K2
    14 İncelemelerin, gözlemlerin, deneylerin ve yapılan işlerin raporunun hazırlanması K1-K2
    Ön Koşul STAJ I
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç.Dr. Oğuz AYDEMİR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Staj yapılacak kurum veya kuruluştaki kaynaklar K2. İlgili konuda basılmış her yayın.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Gıda İşletmeleri ve laboratuvarlarında iş alanları ile ilgili pratik çalışmalara katılmak, uygulamaları yerinde görmek iş disiplini ve deneyimi kazanmak.
    Dersin İçeriği Firma/kurum oryantasyonu Ürün/analiz bilgilendirme İmalat/kalite kontrol Kalite belgelendirme/ AR-GE, inovasyon
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Matematik, fen ve mühendislik bilgilerini uygulama becerisine sahip olma 5
    2 Ürün geliştirme çalışmalarını planlama ve uygulama becerisine sahip olma 4
    3 Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçları analiz etme ve yorumlama 3
    4 Alanında; projelendirme, fizibilite, tasarım, kontrol, süreç yenileme, araştırma geliştirme çalışmalarını kurgulama ve yürütme -
    5 Alanında geliştirilmiş teknolojileri tanıma ve bu teknolojilerin uygulanma sürecinde karşılaşılan sorunları çözme becerisine sahip olma 3
    6 Teknolojik gelişmeleri takip ederek çağın sorunları hakkında bilgi edinme ve yapacağı uygulamalarda uygun araçları seçme ve kullanma 4
    7 Mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisine sahip olma 5
    8 Mühendislik çözümlerinin, evrensel ve toplumsal boyutlarda etkilerini anlamak için gerekli genişlikte eğitim alma -
    9 Alanında gerekli olan bilgiye, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanma -
    10 Alanındaki ulusal ve uluslararası mevzuatı ve diğer düzenlemeleri takip etme 1
    11 Alanındaki uygulamalarda çevre, iş güvenliği ve insan sağlığı ile ilgili konuları bilme ve uygulama 4
    12 Disiplinler arası takımlarda çalışabilme ve etkin iletişim kurma 5
    13 Mesleki ve etik sorumluluk bilinci bilincine sahip olma 4
    14 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip olma 2
    15 Sosyal, kültürel ve toplumsal sorumlulukları kavrama, benimseme ve uygulayabilme becerisine sahip olma 2
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster