ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Temel İşlemler GMÜ306 BAHAR 3+0 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıda mühendisliğinde temel işlemler ile ilgili temel bilgileri tanımlar
    2-Gıda işleme sistemlerinin temel prensiplerini analiz eder.
    3-Temel işlemler için gerekli olan matematiksel hesaplamaları formüle eder.
    4-Farklı işleme tekniklerinin farklı gıda ürünleri için uygulama yöntemlerini kategorize eder.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14798
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)4012525
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 6012525
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   190
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     6,33 ---- (6)
    Dersin AKTS Kredisi   6
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Sezin TUTA ŞİMŞEK
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1 Cemeroğlu, B. S. (2007) "Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler" Genişletilmiş 4. Baskı, AC Yayınevi, Ankara. K2 Geankoplis, C. J. (1993). "Transport Processes and Unit Operations", 3rd ed., Prentice-Hall International Inc., New Jersey.
    Yardımcı Kitap YK1 Singh, R.P., Heldman, D.R. (2015). Gıda Mühendisliğine giriş, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara.
    Dersin Amacı Gıda endüstrisinde gıda işlenmesi amacıyla kullanılan temel işlemler (evaporasyon, ısıl işlemler, psikrometri, kurutma ve dondurma) ile ilgili bilgilendirmek, temel işlemler terimlerini bilmek ve temel işlemler için gerekli olan matematiksel hesaplamaları öğretmektir.
    Dersin İçeriği Isıl işlemler, evaporasyon, gıdaların dondurulması , psikrometri, kurutma hakkında bilgiler
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Matematik, fen ve mühendislik bilgilerini uygulama becerisine sahip olma 5
    2 Ürün geliştirme çalışmalarını planlama ve uygulama becerisine sahip olma 4
    3 Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçları analiz etme ve yorumlama -
    4 Alanında; projelendirme, fizibilite, tasarım, kontrol, süreç yenileme, araştırma geliştirme çalışmalarını kurgulama ve yürütme -
    5 Alanında geliştirilmiş teknolojileri tanıma ve bu teknolojilerin uygulanma sürecinde karşılaşılan sorunları çözme becerisine sahip olma 5
    6 Teknolojik gelişmeleri takip ederek çağın sorunları hakkında bilgi edinme ve yapacağı uygulamalarda uygun araçları seçme ve kullanma 5
    7 Mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisine sahip olma 5
    8 Mühendislik çözümlerinin, evrensel ve toplumsal boyutlarda etkilerini anlamak için gerekli genişlikte eğitim alma 5
    9 Alanında gerekli olan bilgiye, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanma 2
    10 Alanındaki ulusal ve uluslararası mevzuatı ve diğer düzenlemeleri takip etme -
    11 Alanındaki uygulamalarda çevre, iş güvenliği ve insan sağlığı ile ilgili konuları bilme ve uygulama -
    12 Disiplinler arası takımlarda çalışabilme ve etkin iletişim kurma -
    13 Mesleki ve etik sorumluluk bilinci bilincine sahip olma -
    14 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincine sahip olma -
    15 Sosyal, kültürel ve toplumsal sorumlulukları kavrama, benimseme ve uygulayabilme becerisine sahip olma -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster