Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. Sezin TUTA ŞİMŞEK
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1 Cemeroğlu, B. S. (2007) "Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler" Genişletilmiş 4. Baskı, AC Yayınevi, Ankara.
K2 Geankoplis, C. J. (1993). "Transport Processes and Unit Operations", 3rd ed., Prentice-Hall International Inc., New Jersey.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1 Singh, R.P., Heldman, D.R. (2015). Gıda Mühendisliğine giriş, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara.
|
Dersin Amacı
|
Gıda endüstrisinde gıda işlenmesi amacıyla kullanılan temel işlemler (evaporasyon, ısıl işlemler, psikrometri, kurutma ve dondurma) ile ilgili bilgilendirmek, temel işlemler terimlerini bilmek ve temel işlemler için gerekli olan matematiksel hesaplamaları öğretmektir.
|
Dersin İçeriği
|
Isıl işlemler, evaporasyon, gıdaların dondurulması , psikrometri, kurutma hakkında bilgiler
|