ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Temel İşlemler GMÜ306 BAHAR 3+0 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıda mühendisliğinde temel işlemler ile ilgili temel bilgileri tanımlar
    2-Gıda işleme sistemlerinin temel prensiplerini analiz eder.
    3-Temel işlemler için gerekli olan matematiksel hesaplamaları formüle eder.
    4-Farklı işleme tekniklerinin farklı gıda ürünleri için uygulama yöntemlerini kategorize eder.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Sezin TUTA ŞİMŞEK
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1 Cemeroğlu, B. S. (2007) "Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler" Genişletilmiş 4. Baskı, AC Yayınevi, Ankara. K2 Geankoplis, C. J. (1993). "Transport Processes and Unit Operations", 3rd ed., Prentice-Hall International Inc., New Jersey.
    Yardımcı Kitap YK1 Singh, R.P., Heldman, D.R. (2015). Gıda Mühendisliğine giriş, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara.
    Dersin Amacı Gıda endüstrisinde gıda işlenmesi amacıyla kullanılan temel işlemler (evaporasyon, ısıl işlemler, psikrometri, kurutma ve dondurma) ile ilgili bilgilendirmek, temel işlemler terimlerini bilmek ve temel işlemler için gerekli olan matematiksel hesaplamaları öğretmektir.
    Dersin İçeriği Isıl işlemler, evaporasyon, gıdaların dondurulması , psikrometri, kurutma hakkında bilgiler
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster