ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Mesleki İngilizce-II GMÜ225 BAHAR 3+0 Fakülte S 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kimya ve gıda ile ilgili temel terimleri tanımlar.
    2-Kimya ve gıdaya dayalı laboratuarlarda kullanılan malzeme,ekipman ve cihazların ingilizce karşılıklarını tanır.
    3-Blimsel yayınları tarama bilgisini uygular.
    4-Bilimsel yayınları anlamayı ve türkçeye çevirmeyi uygular.
    Ön Koşul YDİ 101 YDİ 102 MESLEKİ İNGİLİZCE-I
    Ders Dili İngilizce
    Dersin Sorumlusu Yrd.Doç.Dr.Baran Önal Ulusoy
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Gallagher, R., Ingram, P., Chemistry Made Clear, Oxford University Press, 1984. 2. Singh, R. P., Heldman, D.R., ,Introduction to Food Engineering, Academic Press, Third edition, 2001.
    Yardımcı Kitap Gıda Mühendisliği Terimleri Rehberi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı, Ankara, 2005.
    Dersin Amacı Bu dersin temel amacı ingilizce bilimsel yayınlarda geçen kimya ve gıdaya ait temel terimleri öğrenmek, bilimsel yayınları anlamayı ve türkçeye çevirmeyi öğrenmektir.
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster