ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Makine ve Ekipmanları GMÜ321 GÜZ-BAHAR 2+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıda endüstrisinde kullanılan makine ekipmaları tanır.
    2-Gıda üretim proseslerinde kullanılabilecek konvansiyonel teknolojileri kategorize eder.
    3-Gıda üretim proseslerinde kullanılabilecek alternatif teknolojileri değerlendirir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Sezin TUTA ŞİMŞEK
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1 Saldamlı, İ., Saldamlı E. (2004). Gıda Endüstrisi Makineleri, Savaş Yayınları, Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1 Singh, R. P., Heldman D. R. (2015). Gıda Mühendisliğine Giriş, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara.
    Dersin Amacı Gıda endüstrisi işletmelerinde insan tüketimine hazır ya da yarı hazır duruma getirilen hammaddelere fabrikalara girişlerinden itibaren uygulanan proseslerin öğretilmesi amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster