ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Mühendisliğine Giriş GMÜ103 GÜZ 2+0 Z 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gıda mühendislerinin görevlerini, çalışma alanlarını genel hatlarıyla değerlendirir.
    2-Temel mühendislik, mikrobiyoloji ve kimya kavramlarını özetler.
    3-Kalite sistemlerini açıklar.
    4-Gıda işleme ve teknolojilerini özetler.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Emin Burçin ÖZVURAL
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Bölüm Öğretim Üyeleri
    Kaynaklar K1. Smith, P.G., (2011) Introduction to Food Process Engineering, Springer, London, UK. K2. Singh, P., Heldman, D.R. (2001) Introduction to Food Engineering, Academic Press, California, USA. K3. Esin, A. (2008) Material and Energy Balances in Food Engineering (Principles, worked examples and problems), ODTÜ Basım İşliği, Ankara. K4. Özkan, M., Cemeroğlu, B., Türkyılmaz, M., (2011) Gıda Mühendisliğinde Kütle ve Enerji Denklikleri, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları No:43, Nobel Yayın Dağıtım Tic. Ltd. Sti. K5. ISO 17025 K6. ISO 22000 K7. ISO 9001
    Yardımcı Kitap YK1. Ayhan, K (2013) Her yönüyle Gıda, Sidas Yayıncılık. YK2. Saldamlı, İ. (2014) Gıda Kimyası, Hacettepe Üniversitesi, Ankara
    Dersin Amacı Mühendislik, mühendis ve gıda mühendisi kavramlarını ve mesleki sorumlulukları öğretmek. Gıda mikrobiyolojisi ve kimyasına yönelik bir bakış açısı kazandırmak. Gıda endüstrisinde kullanılan temel işlem ve prosesleri tanıtmak
    Dersin İçeriği Gıda mühendislerinin görevleri, çalışma alanları, gıda mühendisliği ile ilgili temel mühendislik kavramları, gıda mikrobiyolojisi, gıda kimyası, gıdayla ilgili kalite sistemleri, gıda işleme ve teknolojileri
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster