Kaynaklar
|
K1. Smith, P.G., (2011) Introduction to Food Process Engineering, Springer, London, UK.
K2. Singh, P., Heldman, D.R. (2001) Introduction to Food Engineering, Academic Press, California, USA.
K3. Esin, A. (2008) Material and Energy Balances in Food Engineering (Principles, worked examples and problems), ODTÜ Basım İşliği, Ankara.
K4. Özkan, M., Cemeroğlu, B., Türkyılmaz, M., (2011) Gıda Mühendisliğinde Kütle ve Enerji Denklikleri, Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları No:43, Nobel Yayın Dağıtım Tic. Ltd. Sti.
K5. ISO 17025
K6. ISO 22000
K7. ISO 9001
|
Dersin İçeriği
|
Gıda mühendislerinin görevleri, çalışma alanları, gıda mühendisliği ile ilgili temel mühendislik kavramları, gıda mikrobiyolojisi, gıda kimyası, gıdayla ilgili kalite sistemleri, gıda işleme ve teknolojileri
|