Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Mühendislik ve gıda mühendisliği tanımı, görevleri, çalışma alanları, bölümün tanıtımı, günümüzde ve gelecekte gıda mühendisliğinin önemi, gıda mühendisleri odası, gıda ile ilgili kurum ve örgütler.
|
K1, Bölüm 1, Sayfa 1-3
|
2
|
Mühendislik işlemlerinde birim sistemleri ve birim çevirme
|
K1, Bölüm: 2 Sayfa: 5-13 K2, Bölüm: 1 Sayfa: 1-63 K3, Bölüm: 1 Sayfa: 1-20 K4, Bölüm: 1 Sayfa: 1-30
|
3
|
Birim çevirme işlemleriyle ilgili problem saati
|
K1, Bölüm: 2 Sayfa: 5-13 K2, Bölüm: 1 Sayfa: 1-63 K3, Bölüm: 1 Sayfa: 10-20 K4, Bölüm: 1 Sayfa: 1-8
|
4
|
Kütle, hacim, yoğunluk, özgül ağırlık ve konsantrasyon kavramları ve çözelti hazırlama
|
K1, Bölüm: 2 Sayfa: 5-13 K2, Bölüm: 1 Sayfa: 1-63 K3, Bölüm: 1 Sayfa: 1-20 K4, Bölüm: 2 Sayfa: 31-77
|
5
|
Mol kesri, kütlesel ve hacimsel akış hızı kavramları ve hesaplamalarda temel alma konularına yönelik problem çözümler
|
K1, Bölüm: 4-6 Sayfa: 47-128 K2, Bölüm: 2 Sayfa: 65-185
|
6
|
Gıda mühendisliğinde akış özellikleri: pompa, vana, viskozite
|
K1, Bölüm:4-6 Sayfa: 47-128 K2, Bölüm: 2, Sayfa: 65-185
|
7
|
Gıda kimyasına genel bakış: karbohidrat ve proteinler, yağlar, mineraller, vitaminler,enzimler
|
YK2, Bölüm:1-4, Sayfa: 10-315
|
8
|
Gıda kimyasına genel bakış: karbohidrat ve proteinler, yağlar, mineraller, vitaminler,enzimler
|
YK2, Bölüm:5-6, Sayfa: 319-425
|
9
|
Gıda mühendisliğinde mikrobiyolojinin önemi
|
YK1, Bölüm: 7 Sayfa: 209-246
|
10
|
Gıda güvenliği ve hijyen
|
YK1, Bölüm: 8 Sayfa: 251-277
|
11
|
Gıda mühendisliğinde gıda kalite yönetim sistemleri (HACCP, ISO 22000)
|
K5-7, ISO Standartları
|
12
|
Gıda endüstrisinde kullanılan makine ve ekipmanlar
|
K2, Bölüm: 10 Sayfa: 235-273 YK1, Bölüm: 10 Sayfa: 313-324
|
13
|
Gıda endüstrisinde uygulanan temel işlemler
|
K2, Bölüm: 10-16 Sayfa: 129-478
|
14
|
Gıda endüstrisinde uygulanan temel işlemler
|
K2, Bölüm: 10-16 Sayfa: 129-478
|