ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Mühendisler İçin Diferansiyel Denklemler EEM231 GÜZ 4+0 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Diferansiyel denklemlerle ilgili terminolojiyi kullanır
    2-Bir fonksiyonun bir diferansiyel denklemin çözümü olup olmadığını belirler
    3-Adi diferansiyel denklemleri ve diferansiyel denklem sistemlerini çözer
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Halil Tanyer EYYUBOGLU
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1-Çengel, Y. A. & Palm, W. J. (2012). Mühendisler ve Fen Bilimciler İçin Diferansiyel Denklemler (4. Basım), Güven Kitabevi, İzmir. K2-Türker, E. S. & Başarır, M. (2003). Çözümlü Problemlerle Diferansiyel Denklemler (1.Basım), Değişim Kitabevi, Sakarya.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu dersin amacı, adi diferansiyel denklemlerin (ADD) ve bunların çözüm yöntemlerinin öğretilmesidir. Diferansiyel denklemler, değişen diferansiyel büyüklükler arasındaki ilişkileri ifade ettiğinden, ders kapsamında verilen konular bir tüm mühendislik alanlarına uygulanabilir.
    Dersin İçeriği Temel kavramlar ve diferansiyel denklemlerin sınıflandırılması, Birinci mertebe denklemlerin çözümü: Lineer denklemler, Birinci mertebe denklemlerin çözümü: Lineer olmayan denklemler (değişkenlerine ayrılabilir, tam, homojen ve özel tipte denklemler), Birinci mertebe denklemler için bilgisayar yöntemleri ve mühendislik uygulamalar, İkinci mertebe denklemler: Lineer bağımsızlık, sabit katsayılı homojen denklemler, İkinci mertebe homojen olmayan denklemler: Belirsiz katsayılar ve parametrelerin değişimi yöntemleri, İkinci mertebe Euler denklemi ve ikinci mertebe denklemler için bilgisayar uygulamaları, İkinci mertebe denklemlerin mühendislik uygulamaları, Yüksek mertebeli diferansiyel denklemler, Değişken katsayılı denklemler: Kuvvet serisi yöntemi, Lineer denklem sistemleri: Skaler yöntem, Lineer denklem sistemleri: Matris yöntemi, Laplace dönüşümü yöntemi, Diferansiyel denklemlerin sayısal çözümüne giriş
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster