ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Sayısal Sistem Tasarımı EEM446 BAHAR 3+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-FPGA ve VHDL ile ilgili temel kavramları ve tasarım prensiplerini açıklar.
    2-Tasarım problemlerini çözer.
    3-FPGA tasarımı için gerekli veri yapıları ve algoritmaları açıklar.
    4-Kombinasyonel ve ardışık devreleri simüle etmek için test ortamını gerçekleştirir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Mustafa TEKE
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1-Sarıtaş, E. & Karataş, S. (2013). Her yönüyle FPGA ve VHDL (3.Baskı), Palme Yayıncılık, İstanbul. K2-Wilson, P. R. (2007). Design Recipes for FPGAs: Using Verilog and VHDL (2nd Edition), Newnes Press, England.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Alanda programlanabilir kapı dizileri (FPGA) tasarımı ve yüksek hızlı tümleşik devreler için donanım tanımlama dili (VHDL) ile ilgili kapsamlı bilgi sağlamak, FPGA tasarımı adımlarını ve programlama ortamlarını tanıtmak ve tasarım uygulamaları gerçekleştirmek.
    Dersin İçeriği FPGA(Field Programmable Gate Array) yapısı ve özelliklerinin açıklanması. Programlanabilir Kapı Dizileri (PGA) ve mimarilerinin açıklanması. FPGA tasarım teknikleri ve tasarım kısıtlamalarının açıklanması. Donanım Tanımlama Dilleri (HDL) hakkında genel bilgilendirme. Davranışsal ve kapı seviyesi tasarım modellerinin açıklanması. Kombinezonsal ve Ardışıl devre tasarımları ve benzetim örnekleri. Senkron Tasarım kavramı ve FPGA içindeki farklı bellek yapılarının açıklanması.Sayıcılar, Kaydediciler ve Aritmetik Devrelerin HDL ile tasarımı ve simülasyonları. FPGA sentezleme ve yerleştirme işlemleri, programlama yöntemleri. FPGA programlamaya giriş. FPGA uygulamaları.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster