ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Giriş: Vektörel cebir, sürtünme kuvvetleri, statik ve kinematik sürtünme. Doğrusal hareket, yer değiştirme, hız, ivme. Diferansiyel bağıntılar, hız ve ivme bağıntılarının integrasyonu. Grafik yöntemler. Bağıl hareket. K1-Bölüm 12
    2 Eğrisel Hareket: Kartezyen Bileşenler, Teğet ve Normal Bileşenler, Kutupsal Bileşenler; Bağıl Eğrisel Hareket ve Birbirine Bağlı Cisimlerin Hareketi K2-Bölüm 12
    3 Newton Kanunları, Kartezyen ve Eğrisel Koordinatlarda Hareket Denklemleri, Doğrusal ve Açısal Momentum K1-Bölüm 13
    4 Maddesel Nokta için İş-Enerji İlkesi, Bir Kuvvetin Yaptığı İş: Skaler Çarpım, Kinetik Enerji, İş-Enerji İlkesi, Korunumlu Kuvvetler, Potansiyel Fonksiyonu, Enerjinin Korunumu K1-Bölüm 14
    5 İtme-Momentum İlkesi ve Çarpışmalar, Sıçrama Katsayısı, Maddesel Nokta K1-Bölüm 15
    6 Maddesel Nokta Sistemleri için Hareket Denklemleri ve İş-Enerji İlkesi K1-Bölüm 18
    7 Rijit Cisimlerin Kinematiği, Ötelenme, Sabit Eksen Etrafında Dönme K2-Bölüm 16
    8 Genel Düzlemsel Hareket: Hız ve İvme, Anlık Dönme Merkezi K1-Bölüm 17
    9 Rijit Cisimlerin Kinetiği (Düzlemsel Hareket) K1-Bölüm 19
    10 Rijit Cisimlerin Kinetiği: İş-Enerji İlkesi, Bir Kuvvet Çiftinin Yaptığı İş, Kinetik Enerji, Enerjinin Korunumu K1-Bölüm 21
    11 Rijit Cisimlerin Kinetiği: İtme-Momentum İlkeleri, Merkez Dışı Çarpışmalar K1-Bölüm 21
    12 Mekanik Titreşimler K1-Bölüm 22
    13 Sönümsüz Serbest Titreşim, Periyot, Frekans K2-Bölüm 22
    14 Zorlanmış Titreşimler K1-Bölüm 22
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster