ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Acil Hasta Bakımı I ACL101 GÜZ 4+2 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Birinci değerlendirme tekniklerini uygular.
    2-İkinci değerlendirme tekniklerini uygular.
    3-Sistemlere ait genel değerlendirme yapar.
    4-Solunum sistemi hastalıklarını değerlendirir, acil bakımını ekiple uygular.
    5-Kardiyovasküler sistem hastalıklarını değerlendirir, acil bakımı ekiple uygular.
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Deniz Zeynep SÖNMEZ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Öğr. Gör. Nilay ŞAHİN
    Kaynaklar 1.ERC Guidelines 2015. 2. Ekşi A. Hastane Öncesi Acil Bakım I-II, Kitapana 2016. 3.Kocatürk C; Yeni Kılavuza Göre Düzenlenmiş İlkyardım Kitabı. Tumer Eğitim Yayıncılık Ltd. Şti, Ohan Matbaacılık, 4. Baskı, İstanbul,2005.
    Yardımcı Kitap 1. Sözen C; İlk Yardım ve Acil Bakım.,Sistem Matbaacılık, Göktuğ Basım Yayın; İstanbul, 2006
    Dersin Amacı Birinci ve ikinci değerlendirme tekniklerini kullanarak hasta/yaralıyı değerlendirmek ve acil bakım uygulama becerilerini kazandırmak amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Dersin tanıtımı: Giriş, amaç ve öğrenim hedefleri Temel tıbbi girişimler Temel tıbbi girişimler Birinci değerlendirme teknikleri Hasta/yaralıda birinci değerlendirme İkinci değerlendirme teknikler Hasta/yaralıda ikinci değerlendirme Genel acil bakım uygulamaları Solunum sistemi hastalıklarını değerlendirme Solunum sistemi hastalıklarında acil bakım Kardiyovasküler sistem hastalıklarını değerlendirme Kardiyovasküler sistem hastalıklarında acil bakım Göğüs ağrısı olan hastayı değerlendirme Göğüs ağrısı olan hastada acil bakım
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster