ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    EKG ve Aritmi Yönetimi ACL207 GÜZ 3+0 Z 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kalbin fonksiyonel özelliklerini ve ileti sistemini açıklar.
    2-EKG bulgularını değerlendirerek sorunu tanımlar.
    3-Aritmiye özgü acil bakımı yapar.
    4-Aritmi tedavisini ambulansta ekiple birlikte yapar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Deniz Zeynep SÖNMEZ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Guyton C.A, Hall E.J, Tıbbi Fizyoloji, 10. Eds. Nobel Tıp Kitabevleri, İstanbul. 2001. 2. Yakar K. Fizyoloji, Nobel Yayın Dağıtım Ltd, Yayın No: 81, Ankara, 2000 3. Ekşi A, Zoghi M, Çertuğ A. Hastane Öncesi Acil Bakımda EKG ve Aritmi Yönetimi. Ege Üniversitesi Basımevi, 3. Baskı. İzmir. 2013 4. Ekşi A, Zoghi M, Çertuğ A. Hastane Öncesi Acil Bakımda Temel ve İleri Yaşam Desteği. Kitapana. 4.Baskı İzmir. 2016.
    Yardımcı Kitap 1. Sanders MJ. Mosby`s Paramedic Textbook. 4. Baskı Burlington, 2012.
    Dersin Amacı EKG yorumlama ve EKG ritim bulgusuna göre acil bakım uygulama becerilerini kazandırmak amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Kalbin iletim sistemi, EKG cihazı ve kullanımı, EKG dalgaları ve anlamları, Sinüs aritmileri, Atrial aritmiler, Atrioventriküler kavşak kaynaklı aritmiler, Atrioventriküler kavşak kaynaklı aritmiler, Ventriküler aritmiler Ventriküler aritmiler, Miyokard İnfarktüsü, Hipertrofiler, EKG değişikliğine neden olan durumlar.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster