ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yara Bakım İlke ve Uygulamaları ACL250 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Deri bütünlüğünü ve yarayı değerlendirir.
    2-Yara oluşmasını önlemeye yönelik girişimleri uygular.
    3-Yara sınıflarını kategorize eder.
    4-Yara bakımını uygular.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Görevlisi Gülşah KAYSERİLİOĞLU
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Karadakovan, A., & Aslan, E.,F. (2010). Dahili ve Cerrahi Hastalıklarda Bakım, Nobel Kitabevi, Adana. K2. İlhan, S. F. (2017). Yara Bakım Hemşireliği. Alter Yayınevi, Ankara. K3. Erdil, F., & Elbaş, N.Ö. (2011). Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği. 4. Baskı, Aydoğdu Ofset, Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Yara oluşumunu ve yara çeşitlerini öğreterek yara bakımı yapabilecek bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak, yara oluşmasını önlemeye yönelik girişimleri öğretmek amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Derinin yapısı ve fizyolojisi/ Bedenin İnflamasyon/Doku Zedelenmesine Karşı Savunma Tepkisi Giriş Beden İnflamasyon/Doku Zedelenmesine Karşı Savunma Tepkisi Yara Tanımı, Yaraların Sınıflandırılması ve İyileşme Süreci Yara iyileşmesi ve bakımında temel ilkeler Yara iyileşmesi ve bakımında temel ilkeler Yara bakım ürünleri Bası yaraları (tanı, tedavi, takip, korunma yolları ve bakımı) Diyabetik ayak yarası(tanı, tedavi, takip,korunma yolları ve bakımı) Cerrahi yaralar(tanım, takip, tedavi ve bakım) Yanık yarası(tanım, derecelendirme, tedavi, bakım, yanık enfeksiyonları Ateşli silah, ısırık gibi diğer yaralarda takip, tedavi ve bakım Yara enfeksiyonları(tanılama,korunma ve kontrol) Yara bakımında yeni teknolojiler
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster