ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Ambulans Servis Eğitimi ACL110 BAHAR 3+0 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Ambulans teknik ekipmanını değerlendirir.
    2-Araç güvenlik sistemlerini sıralar.
    3-Ambulans ve ambulans ekipmanlarının temizlenmesi ve dezenfeksiyonunu takip eder.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Nedret TEKİN KAYA
    Dersi Verenler

1-)Doktor Öğretim Üyesi Nedret Tekin Kaya

Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1: Ekşi A. (2008),Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitim Kitabı, PARDER, Anı Matbaacılık Ltd.Şti.,Ankara K2: Akbuğa Özel B., Özcan C.,(2016) İlk ve acil yardım teknikerliği, paramedik,Güneş Tıp Kitabevi,Ankara
    Yardımcı Kitap YK1: Karcıoğlu, Ö., & Yıldırım, G. Ö. (2006). Acil Tıp Sisteminde Sürüş Güvenliği ve Acil Araç Sürücülerinin Eğitimleri. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 20(3), 135-142. YK2: Ambulans ve Acil Bakım Teknikerleri ile Acil Tıp Teknisyenlerinin çalışma usül ve esaslarına dair tebliğ Resmi gazete Sayı: 27181, 26.Mart. 2009.
    Dersin Amacı Bu dersin amacı öğrencilere acil servis teknisyeninde gerekli olan özellikleri, yasal sorumlulukları, ambulans ekipmanlarının kullanımını, trafik bilgilerini ve sürüş becerilerini öğretmektir.
    Dersin İçeriği Acil sürüş ilkeleri ve hızlı sürüş Ambulans ve ambulans ekipmanlarının temizlenmesi ve dezenfeksiyonu, Ambulans teknik ekipmanının kullanımı ve bakım,ı Acil tıp hizmetleri ve çalışma prensipleri, Ambulans geçiş üstünlüğü, Trafikte özel durumlarda ambulans kullanımı,ambulans kazaları, Güvenli sürüş uygulaması gibi konularda bilgi sahibi olur.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster