ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Okul Öncesinde Değerler Eğitimi ÇGL204 BAHAR 2+0 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Değerler eğitimini, önemini ve değişimiyle ilgili kavramsal bilgileri tanımlar.
    2-Çocuk gelişiminde ahlak ve değerin önemini yorumlar.
    3-Çocuk gelişiminde temel ahlaki değerler hakkındaki bilgileri sınıf içinde tartışır.
    4-Ahlak ve değerler ile etik ve meslek etiği ilişkisini karşılaştırır.
    5-Okul öncesi çocuklara yönelik değerler eğitimi ile ilgili örnek etkinlikler planlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Sümeyya TATLI HARMANCI
    Dersi Verenler

1-)Doktor Öğretim Üyesi Sümeyya Tatlı Harmancı

Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K 1.Uyanık-Balat, G. (2014). Okul Öncesinde Değerler Eğitimi ve Etkinlik Örnekleri. Ankara: Pegem Yayıncılık.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Programlarda ve eğitim alanında gerekli temel değerleri araştırmalarını, öğrenmelerini, benimsemelerini ve yaşamlarına uygulamaları amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Erken çocuklukta ahlaki gelişim, Değerler eğitiminde farklı yaklaşımlar ve değerler eğitimine duyulan ihtiyaç, Temel ahlaki değerler 1. Dürüstlük: Güvenilir ve sadık olma, hırsızlık, kandırma, dolandırıcılık yapmama 2. Adalet 3. Vatandaşlık, Başkalarını önemseme (çare), Saygı: Nezaket, saygı, etkili iletişim becerileri, Sorumluluk ve iş ahlakı ( Meslek etiği, öğretmenlik meslek etiği): Görevini yerine getirme, özdenetim, davranışlarının sonuçlarına ilişkin sorumluluk sahibi olma. Mesleğine, kendisine, öğrencilere, meslektaşına ve topluma karşı sorumluluklar, Temel ahlaki kapasiteler 1. Ahlaki değerleri benimseme 2. Yıkıcı duygularla baş etme (utanç, kıskançlık, benmerkezcilik, her şeye hakki olduğunu düşünme, doyumsuzluk vs.), 3. Ahlaki akil yürütme 4. Kritik sosyal ve duygusal becerilere sahip olma 5. Güçlü benlik algısı ve aktivizm, Örnek etkinlikler ve yeni etkinliklerin üretimi, Değerler eğitimi ile ilgili proje geliştirme, Projeyi uygulama, Projenin sunulması, Projelerin değerlendirilmesi.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster