ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Okul Öncesi Dönemde Fen Eğitimi ÇGL106 BAHAR 3+0 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Bilimin doğası ve özelliklerini örneklerle açıklar.
    2-Okul öncesi dönemde fen içeriği, bilimsel süreçler ve bilimsel tutum becerilerini planlar.
    3-Okul öncesi fen öğretim ortamlarını düzenler.
    4-Okul öncesi temel fen kavramlarının hangi yollarla öğrenildiğini tartışır.
    5-Öğretmenin ve ailenin erken çocukluk döneminde fen eğitimindeki rolünü açıklar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Emire ULUĞ
    Dersi Verenler

1-)Öğretim Görevlisi Emire Uluğ

Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Akman, B., Balat, G. U. ve Gület Yıldız T. (2018). Erken Çocukluk Döneminde Fen Eğitimi. Ankara: Anı Yayıncılık.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Öğrencilerin okul öncesi çocuklarında fen ve doğa kanunlarına karşı doğal merak uyandırabilmeleri amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Dersin tanıtımı: giriş, amaç ve öğrenim hedefleri Fen Eğitimi ve Önemi Bilimsel Süreç Becerileri Bilimsel Süreç Becerileri Fen Eğitiminde Kullanılan Temel Bilimsel İşlem Alanları Fen Eğitim Öğretim Yöntemleri MEB Okul Öncesi Eğitim Programında Fen Eğitimi STEM Proje Tabanlı Eğitim Çevre Eğitimi- Ekolojik Okuryazarlık Sürdürülebilirlik Okul öncesi dönemde fen etkinliklerinin uygulanması- Öğrenci sunumları
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster