ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    KAVRAMSAL ÖĞRETİM VE KAVRAM YANILGILARI ÇGL224 GÜZ-BAHAR 2+0 Üniversite S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kavramlar hakkında genel bilgileri açıklar.
    2-Kavramsal öğretimi ve kavramsal öğretim yöntemlerini açıklar.
    3-Kavramsal öğretim yöntemlerini meslek hayatında uygular.
    4-Kavram yanılgılarını ve özelliklerini açıklar.
    5- Sahip olduğu kavram yanılgılarını açıklar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğretim Görevlisi Bedri Eminsoy
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Doğrudan Öğretim Modelinde Kavram Öğretimi,T.Tuncer-B.Altunay, Kök Yayıncılık. Kavram Öğretimi, Mahinur Karataş Coşkun, Karahan Kitabevi.
    Yardımcı Kitap Örneklerle Kavram Öğretimi, Sezgin Vuran - Semiha Çelik, Vize Yayınevi.
    Dersin Amacı Kavramsal öğretimin kuralları ve kavram yanılgıları hakkında teorik ve pratik bilgi vermek. Meslek hayatlarında karşılaştığı kavram yanılgılarından kurtulabilecek donanımı kazandırmak.
    Dersin İçeriği Dersin tanıtımı: giriş, temel kavramlar, amaç ve öğrenim hedefleri, Kavram nedir? Kavramların özellikleri ve kavram tanıma kriterleri, Kavrama, kavrayış, idrak anlamları ve aralarındaki ilişki, Kavramsal öğretim, Kavramların öğretim yöntemleri, Kavram yanılgısı, kavram kargaşası ve basit hata, Kavram yanılgılarının özellikleri, Kavram yanılgısının sebepleri, Kavram yanılgısı türleri, Kavram yanılgısından kurtulma yöntemleri, Kavram yanılgısı örnekleri, Kavram yanılgısı oluşmaması için öneriler,Kavramsal öğretim örnek sunumları, Kavramsal öğretim örnek sunumları.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster