Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Dersin tanıtımı: giriş, amaç ve öğrenim hedefleri
|
K1 Bölüm 1 , sayfa 4-31,
K2 Bölüm 1 , sayfa 1-21,
|
2
|
Beslenme ile ilgili kavramlar
|
K1 Bölüm 2 , sayfa 31-50,
|
3
|
Yeterli ve dengeli beslenmenin anne ve çocuk açısından önemi
|
K2 Bölüm 1 , sayfa 1-21,
|
4
|
Besin öğeleri ve içerikleri
|
K1 Bölüm 1 , sayfa 4-31,
K2 Bölüm 2,3,4,5,6,7,8,9 , sayfa 21-173,
|
5
|
Besinlerin besin ögeleri yönünden zenginleştirilmesi ve besin kayıpları
|
K1 Bölüm 3 , sayfa 50-70,
|
6
|
Besinlerin hazırlanması,pişirilmesi ve saklanmasında sağlık ve temizlik kuralları
|
K1 Bölüm 4 , sayfa 71-90,
|
7
|
Gebe ve emzikli kadın beslenmesi
|
K1 Bölüm 5 , sayfa 91-110,
K2 Bölüm 10 , sayfa 173-207,
|
8
|
Yeni doğanın beslenmesi ve anne sütünün önemi
|
K1 Bölüm 6 , sayfa 110-129,
K2 Bölüm 10 , sayfa 173-207
|
9
|
Okul öncesi dönem çocuklarında beslenme
|
K1 Bölüm 8 , sayfa 151-170,
K2 Bölüm 11 , sayfa 207-229
|
10
|
Okul çağı çocuklarında beslenme
|
K1 Bölüm 9 , sayfa 170-192,
K2 Bölüm 12 , sayfa 231-248
|
11
|
Ergenlik döneminde beslenme
|
K1 Bölüm 10 , sayfa 192-220,
K2 Bölüm 12 , sayfa 231-248
|
12
|
Anne ve çocuklarda beslenme yetersizliği sorunları
|
K1 Bölüm 11 , sayfa 220-243,
|
13
|
Anne ve çocuklarda beslenme yetersizliği sorunlarının değerlendirilmesi
|
K1 Bölüm 11 , sayfa 220-243,
|
14
|
Metobolizma hastalıkları ve hastalıklara uygun beslenme
|
K1 Bölüm12,13,14, sayfa 243-289,
|