Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Dersin tanıtımı: giriş, amaç ve öğrenim hedefleri
|
|
2
|
Beslenme ile ilgili kavramlar
|
|
3
|
Yeterli ve dengeli beslenmenin anne ve çocuk açısından önemi
|
|
4
|
Besin öğeleri ve içerikleri
|
|
5
|
Besinlerin besin ögeleri yönünden zenginleştirilmesi ve besin kayıpları
|
|
6
|
Besinlerin hazırlanması,pişirilmesi ve saklanmasında sağlık ve temizlik kuralları
|
|
7
|
Gebe ve emzikli kadın beslenmesi
|
|
8
|
Yeni doğanın beslenmesi ve anne sütünün önemi
|
|
9
|
Okul öncesi dönem çocuklarında beslenme
|
|
10
|
Okul çağı çocuklarında beslenme
|
|
11
|
Ergenlik döneminde beslenme
|
|
12
|
Anne ve çocuklarda beslenme yetersizliği sorunları
|
|
13
|
Anne ve çocuklarda beslenme yetersizliği sorunlarının değerlendirilmesi
|
|
14
|
Metobolizma hastalıkları ve hastalıklara uygun beslenme
|
|