ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Hijyen ve Sanitasyon LVS153 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Hijyen ve sanitasyonun anlamını açıklar.
    2-Gıda işletmelerinde uygulanması gereken hijyen uygulamalarını anlatır.
    3-Su hijyenini açıklar.
    4-Kişisel hijyen ile ilgili uyulması gereken kuralları belirler.
    5-Alana uygun olan dezenfektanı belirler.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)13226
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 15188
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3511010
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5011212
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   84
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     2,8 ---- (3)
    Dersin AKTS Kredisi   3
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Dersin tanıtımı: giriş, amaç ve öğrenim hedefleri K1/ Bölüm 1
    2 Hijyen ve sanitasyon K1/Bölüm 2
    3 Gıda kaynaklı tehlikeler K1/Bölüm 3
    4 Mikrobiyoloji ve gıda kalitesi K1/Bölüm 4
    5 Temizlik ve dezenfeksiyon K/Bölüm 5
    6 Su hijyeni K/Bölüm 6
    7 Gıda işletmelerinde hijyen K1/ Bölüm 7
    8 Gıda işletmelerinde sanitasyon K/Bölüm 8
    9 Personel hijyeni K/Bölüm 9
    10 Periyodik sağlık kontrolleri K/Bölüm 10
    11 İşletme giriş ve çıkışları K/Bölüm 11
    12 İşletme tuvalet ve temizlik alanları K/Bölüm 12
    13 Pest kontrolü KBölüm 13
    14 Dezenfektanlar K/Bölüm 14
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Serdal TARHANE
    Dersi Verenler

    1-)Doktor Öğretim Üyesi Serdal Tarhane

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K-1. Tayar, M., Kılıç, V. (2014). Gıda Endüstrisinde Hijyen ve Sanitasyon, Dora Yayıncılık, Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Kişisel hijyen ve temizliğin sağlanması ve işletme temizlik kurallarının uygulanması amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Dersin tanıtımı: giriş, amaç ve öğrenim hedefleri; Hijyen ve sanitasyon; Gıda kaynaklı tehlikeler; Mikrobiyoloji ve gıda kalitesi; Temizlik ve dezenfeksiyon; Su hijyeni; Gıda işletmelerinde hijyen; Gıda işletmelerinde sanitasyon; Personel hijyeni; Periyodik sağlık kontrolleri; İşletme giriş ve çıkışları; İşletme tuvalet ve temizlik alanları; Pest kontrolü; Dezenfektanlar.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster