Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. Özgür KUZUKIRAN
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1-Petek, M., & Alpay, F. (2018). Zootekni. Anadolu Üniversitesi, Eskişehir.
K2-İnal, Ş., Akmaz, A., Garip, M. (2016). Zootekni 1, Atlas Akademi Yayınları, Ankara.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1-Ders notları.
|
Dersin Amacı
|
Zootekni alanında yürütülen çalışmaların, çiftlik hayvanları ve ürünlerinin tanımlanarak üretim bilgilerini edindirmektir.
|
Dersin İçeriği
|
Türkiye ve Dünya`da Hayvancılığın Yapısı; Başlıca Yetiştiricilik Tanımları; Tür ve Irk Kavramı; Ekonomik Verim Düzeyi, Uyum ve Seleksiyon; Sığır Irkları, Süt Üretimi, Bakım ve Yönetim, Laktasyon ve Sağım; Sığır Yetiştiriciliğinde Barınaklar ve Sağlık Koruma, Sığırlardan Et Üretimi; Koyun Irkları ve Üretim Sistemleri; Koyunlarda Bakım-Yönetim ve Islah Çalışmaları; Keçi Varlığı, Keçi Irkları, Üretim Biçimleri, Bakım-Yönetim; Keçi-Orman İlişkileri, Keçi Islah Çalışmaları; Tavukçuluğun Önemi, Kuluçka, Damızlık Tavuk Yetiştiriciliği, Etlik Piliç ve Yumurtacı Tavuk Yetiştiriciliği; Tavukçulukta İşletme Tipleri; At Irkları ve Üretimi; Hayvancılıkta Yeni Yaklaşımlar, Türkiye`de Hayvancılığın Problemleri.
|