ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Hayvancılık İşletme Ekonomisi LVS156 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Temel ekonomik kavramları ve prensipleri açıklar.
    2-Ekonomik hayvancılığı tanımlar.
    3-Hayvancılık işletme çeşitlerini ve özelliklerini açıklar.
    4-Hayvansal ürünlerde pazarlama ve örgütlenme konularını açıklar.
    5-Türkiye`deki hayvancılığın yapısı ve hayvancılık politikalarının ekonomik yansımalarını değerlendirir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Özgür KUZUKIRAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Ders Notları: Prof. Dr. Sadi ARAL.
    Yardımcı Kitap K1: Rehber, E., Tipi, T. (2005) Tarımsal İşletmecilik ve Planlama, U.Ü. Basımevi Müdürlüğü, Bursa. K2: Rehber, E., Çetin, B. (1998) Tarım Ekonomisi,Yayın No: 10, Vipaş A.Ş., Bursa.
    Dersin Amacı Temel ekonomik yaklaşımlar, kavramlar ve hayvancılık işletmeleri için gerekli olan sınırlı üretim kaynaklarından azami ölçüde yararlanma ilkelerini öğretmektir.
    Dersin İçeriği Ekonomi bilimine giriş; Temel makro ekonomik konular; İstihdam; Enflasyon; Para; Arz fonksiyonu ve hayvansal ürünler arzının özellikleri; Talep fonksiyonu ve hayvansal ürünler talebinin özellikleri; Başlıca piyasa türleri ve özellikleri; Hayvancılık işletme ekonomisi; Hayvancılık işletmelerinde üretim faktörlerinin tedariki; Hayvancılık işletmelerinde kuruluş yeri seçimi; Hayvancılık işletmelerinde maliyet muhasebesi; Hayvansal ürünlerde pazarlama; Hayvancılıkta örgütlenme.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster