ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Bal Arısı ve Yetiştiriciliği LVS214 BAHAR 2+0 Z 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Bal arısında tür ve ırklarını listeler.
    2-Bal arısının anatomik özelliklerini tanımlar.
    3-Türkiye ve dünyadaki arıcılığı önemini yorumlar.
    4-Ana arı yetiştirme yöntemlerine örneklendirir.
    5-Bal arısı hastalıklarını tanımlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi. Serdal TARHANE
    Dersi Verenler

    1-)Doktor Öğretim Üyesi Serdal Tarhane

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Silici, S. (2009) Bal Arısı Biyolojisi ve Yetiştiriciliği, Efil Yayınevi, Ankara. K2. Korkmaz, A. (2017) Anlaşılabilir Arıcılık, Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Yayını, Samsun.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bal arısının tür ve ırklarının, bal arısının morfolojik ve fizyolojik özellikleri ve bal arısı yetiştiriciliğinde dikkat edilecek hususların öğrenilmesi amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Dersin tanıtımı: giriş, amaç ve öğrenim hedefleri; Bal Arısı Taksonomisi ve Sistematik Kavramlar; Morfolojik Özellikler; Dünyadaki Tür ve Irklar; Bal Arısı Fizyolojisi; Bal Arısı Anatomisi 1; Bal Arısı Anatomisi 2; Bal Arısı Ekolojisi ve Davranışları; Türkiye ve Dünyada Arıcılık; Bal Arısında Beslenme; Ana Arı Yetiştiriciliği; Ana Arı Yetiştirme Yöntemleri; Bal Arısı Hastalıkları; Arı Ürünleri.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster