ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Besin Hijyeni ve Teknolojisi LVS202 BAHAR 3+0 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Besinlerin sağlıklı koşullarda saklanması ve taşınmasını açıklar.
    2-Et teknolojilerinin kullanımını açıklar.
    3-Süt ürünleri ve kullanılan teknolojileri açıklar.
    4-Su ürünleri teknolojilerini kullanır.
    5-Kalite kontrol noktalarındaki görevleri yerine getirir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Özgür KUZUKIRAN
    Dersi Verenler

    1-)Doçent Dr. Özgür Kuzukıran

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1-Erol, İ. (2007) Gıda Hijyeni ve Mikrobiyolojisi, Pozitif Matbaacılık, Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Gıda hijyeni ve kontrolü, et bilimi, hijyeni ve muayenesi, süt bilimi, hijyeni ve teknolojisi, gıda kimyası, su hijyeni, su ürünleri teknolojisi, kalite kontrol sistemleri konularındaki uygulamaları öğrenilmesi amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Gıda Hijyeni ve Mikrobiyolojisine Giriş; Hayvansal Gıdalardan Kaynaklanan Sağlık Riskleri; Gıda Kaynaklı İnfeksiyon ve İntoksikasyonların Patogenezi ve İmmun Reaksiyonlar; Gıda Kaynaklı Patojen Bakteriler; Gıda Kaynaklı Patojen Mantarlar ve Virüsler; Parazit ve Prionlar; Gıda Muhafazası; Gıdalarda Kalıntı ve Kontaminantlar; Gıda İşletmelerinde Temizlik ve Dezenfeksiyon; Gıdalarda Bozulma; Et Teknolojisi; Süt Teknolojisi; Su Ürünleri Teknolojisi; HACCP.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster