ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Veteriner Mikrobiyoloji LVS151 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Mikroorganizmaların klasifikasyonunu ve genel karakterlerini tanımlar.
    2-Bakteriyolojik laboratuvar yöntemlerini tanımlar.
    3-Makroskobik veya mikroskobik olarak bakterileri ayırt eder.
    4-Patojen bakteriler ve sebep oldukları hastalıkları tanımlar.
    5-Temel mikolojiyi tanımlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Serdal TARHANE
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Carlı, T., Diker, S., Yardımcı, H., Şen, A., Ülgen, M., Çetin, C., Akan, M., Sareyyüpoğlu, B. (2015). Temel Veteriner Mikrobiyoloji ve İmmunoloji, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir. K2. Diker, S., Akan, M., Carlı, T. (2011). Veteriner Mikrobiyoloji ve Epidemiyoloji, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bakterilerin morfolojileri, metabolizmaları, genetik yapıları, üremeleri ve enfeksiyon mekanizmaları ile temel mikolojiye ilişkin temel kavram ve bilgiler hakkında bilgi sahibi olunması amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Mikroorganizmaların klasifikasyonu ve genel mikrobiyolojiye giriş; Bakterilerin genel özellikleri; Bakterilerin genetik özellikleri; Bakterilerin patojenik özellikleri; Antimikrobiyel yaklaşımlar; Bakteriyolojik laboratuvar yöntemleri; Bakteriyolojide kullanılan önemli genetik tabanlı testler; Bağışıklığın temel kavramları; Seroloji; Yuvarlak biçimli bakteriler ve sebep oldukları önemli hastalıklar; Çomak biçimli bakteriler ve sebep oldukları önemli hastalıklar; Sarmal biçimli bakteriler ve sebep oldukları önemli hastalıklar; Mikoplazmalar ve sebep oldukları önemli hastalıklar; Mantarlar, mayalar ve sebep oldukları önemli hastalıklar.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster