ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    OPTİSYENLİKTE UYGULAMA I OPT203 GÜZ 0+4 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Gözlük camlarını ve fokometreyi tanımlar.
    2-Gözlük çerçeve ve camlarının montaj işlemini kullanıcıya ait Pupilla ve montaj yüksekliği ölçülerine göre yapar .
    3-Gözlük çerçevelerinin özelliklerini, ölçümlerini ve çeşitlerini tanımlar, yüze göre seçimine ve ayarlarına karar verir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Sezen Tekin
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi İlker Kara, Dr. Öğretim Üyesi Irmak Karaduman Er
    Kaynaklar 1. Gözlük Camlarının Montajı, Dr. Fatih Şen,Güneş Tıp 2. Temel Optisyenlik, Dr.Erdoğan Özdemir, Dr. Onur Yarar 3. Optisyenin Eğitim El Kitabı, Yrd. Doç. Dr. Tuba Özdemir, Nobel Tıp
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Gözlük camlarını fokometrede ölçme, el taşında tıraşlayarak şekil verme, montaj için gerekli ölçüleri alma becerilerini kazandırmak amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Fokometrede lens ölçümü, farklı diyoptrilerde camları ölçme, aksını, optik merkezini ayarlama ve markürleme, elmasla cam çizimi ve kesimi, el taşında traşlayarak düz kenar formu verme, yüze göre çerçeve şeçimi, gözlük çerçevesini tanıma, tornavida ve pense kullanım teknikleri, manuel yöntem ve dijital Pupillametre ile Pd ve Ph tespiti, ölçülerin montajda kullanım yöntemleri, seçilen çerçevenin kişiye göre ayarlarını yapma, yüz ölçülerine göre camını traşlayarak tam çerçeveye monte etme.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster