ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    BESLENME İLKELERİ EHB119 BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Beslenme ile ilgili temel prensipleri tanımlar.
    2-Besinler, besin grupları, besin gruplarının sağlıkla ilişkisini analiz eder.
    3-Obezite kilo kontrolü ve yeme bozukluklarını tanır.
    4-Hastalıklarda beslenme yöntemlerini uygular.
    5-Sağlıklı ve dengeli bir menü tasarlar.
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Selma Arslantaş
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Öğr. Gör. Selma Arslantaş, Öğr. Gör. Pınar Harmancı, Öğr. Gör. Kamile Öner
    Kaynaklar AKŞİT, . Prof. Dr. M. A., Beslenmeye Giriş, Açıköğretim Fakültesi Yayınları No: 220.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Yetersiz ve dengesiz beslenmenin sağlık üzerindeki etkisi, besinler, besin grupları, sağlıklı beslenmenin temel ilkeleri konularında bilgilendirmek, hastalıklarda beslenme konusunda beceri kazandırmaktır.
    Dersin İçeriği Sağlık ve Beslenme, Toplumda Beslenme Sorunları ve Nedenleri, Yeterli ve Dengeli beslenme İlkeleri, Enerji Gereksinimi, İdeal Boy ve Kilo Besin grupları ve besin piramidi, Besin öğeleri, karbonhidratlar - Proteinler, yağlar, Vitaminler, su, mineraller, İçecekler ve Özellikleri, Posa ve yatan hastaların posalı gıdalarla beslenmesi, Yatan hastalarda beslenme, Yatan hastaların beslenmesinde Probiyotiklerin yeri, Yatan hastalarda menü planlama, Diyabette Beslenme Obezite ve Yol Açtığı Hastalıklar, Kardiyovasküler Hastalığı Olanlarda Beslenme.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster