ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Gıda Hijyeni ve Kontrolü CES209 GÜZ 2+0 Z 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Mikroorganizma ve sanitasyon ilişkisini örneklendirir.
    2-Hijyen ve sanitasyon kurallarını uygular.
    3-Bir işletmede hijyen açısından dikkat edilmesi gereken hususları tanımlar.
    4-İşletmeleri hijyen kuralları açısından değerlendirir.
    5-Dezenfeksiyon ve dezenfektan kavramlarını tanımlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi İlker ŞİMŞEK
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi İlker ŞİMŞEK Dr. Öğretim Üyesi Okan ÜRKER
    Kaynaklar K1. Tayar, M., & Yarsan, E. (2014). Veteriner Halk Sağlığı (1. Baskı). Dora Basım-Yayın Dağıtım Ltd. Şti., Bursa. K2. Göktan, D., & Tunçel, G. (2016). Temel Gıda Hijyeni (2. Baskı). Sidas Yayınevi, İzmir.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Hijyen kurallarına uygun olarak kişisel hijyeni sağlama ve işletmelerde dezenfeksiyon kurallarını uygulama yeterliliğinin kazandırılması amaçlanmıştır.
    Dersin İçeriği Hijyen ve sanitasyon; Su hijyeni; Personel ve işletme hijyeni; Temizlik ve temizlik malzemeleri; Dezenfeksiyon ve dezenfektanlar; Gıda hijyeni ve besinlerin bozulma nedenleri; Gıda kontrolü ve mevzuatına giriş; Kalite kavramı ve gıdaların kontrolü; Türkiye?de gıda kodeksi ve gıda kontrolü; Gıda standartları ve kontrol kriterleri; HACCP tanımı ve genel prensipler; HACCP uygulamaları; Gıda mevzuatı açısından gıdalarda bulunan kontaminantlar; Gıdalardan örnek alma.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster