ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Dersin tanıtımı: Giriş, amaç ve öğrenim hedefleri K-1, Bölüm-1
    2 Mikrobiyolojiye giriş, mikroorganizmaların temel özelliklerini ve önemini anlama K-1, Bölüm-2
    3 Mikroorganizmaların sınıflandırılması ve isimlendirilmesi. Tıbbi önemi olan mikroorganizmalar K-1, Bölüm-2
    4 Hücre yapısı, prokaryot ve ökaryot hücre özellikleri. Bakterilerin genel özellikleri ve yapısal elemanları K-1, Bölüm-1
    5 Mikroorganizmalar arası etkileşim, mikroorganizma-çevre ve organizma ilişkileri. Flora ve mikrobiyota K-1, Bölüm-4
    6 Temel bakteri morfolojisi ve diziliş şekilleri. Gram negatif ve pozitif bakteri duvarı arasındaki farklar K-1, Bölüm-9, K-2, Bölüm-7
    7 Mikrobiyolojik preparat hazırlama. Boyama teknikleri (basit boyama, Gram boyama, EZN) K-1, Bölüm-10
    8 Mikroorganizmaların üretilmesi. Besiyeri çeşitleri ve özellikleri K-1, Bölüm-7, K-2, Bölüm-4
    9 Antimikrobiyal ilaçlar ve etki mekanizmaları. Mikroorganizmaların antibiyotiklere direnç ve duyarlılıklarının saptanması. Hastane infeksiyonları, ilaç direnci ve önemi K-1, Bölüm-8
    10 Sterilizasyon, dezenfeksiyon, antisepsi tanımı. Sterilizasyon yöntemleri ve kullanımı K-1, Bölüm-9
    11 Dezenfektanlar, etki mekanizmaları ve kullanımı. Antisepsi kavramı K-1, Bölüm-11
    12 İmmünoloji ile ilgili temel kavramları, antijen ve antikor K-1, Bölüm-12, K-2, Bölüm-6
    13 Aşılar, bağışıklık ve serumlar K-1, Bölüm-12
    14 Mikrop genetiğini ve terminolojisi (mutasyon, transformasyon, transdüksiyon, konjugasyon) K-1, Bölüm-14
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster