Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Dersin tanıtımı: Giriş, amaç ve öğrenim hedefleri
|
K-1, Bölüm-1
|
2
|
Klinik mikrobiyolojiye giriş, infeksiyon kavramı
|
K-1, Bölüm-1
|
3
|
Enfeksiyon etkenlerinin bulaşma yolları, mikroorganizma konak ilişkileri, normal vücut florası
|
K-1, Bölüm-3
|
4
|
Aerobik Gram pozitif koklar (Staphylococcus aureus, beta hemolitik streptokoklar, Streptococcus pneumoniae, viridans streptokoklar, Enterococcus)
|
K-1, Bölüm-4
|
5
|
Aerobik Gram pozitif çomaklar (Bacillus anthracis ve Bacillus cereus, Listeria monocytogenes, Corynebacterium diphteria)
|
K-1, Bölüm-2
|
6
|
Aside dirençli bakteriler (Mycobacterium tuberculosis ve Mycobacterium lepra)
|
K-1, Bölüm-4
|
7
|
Aerobik Gram negatif koklar ve kokobasiller
|
K-1, Bölüm-3
|
8
|
Aerobik Gram negatif çomaklar
|
K-1, Bölüm-3
|
9
|
Anaerobik bakteriler
|
K-1, Bölüm-2
|
10
|
Spiral bakteriler
|
K-1, Bölüm-2
|
11
|
Hücre içi bakteriler
|
K-1, Bölüm-3
|
12
|
Antibiyotik duyarlılık testleri ve değerlendirilmesi
|
K-1, Bölüm-2
|
13
|
Virüsler (Genel bakış, sınıflandırma, hastalıktaki rolleri)
|
K-1, Bölüm-5
|
14
|
Mantarlar (Genel bakış, sınıflandırma, hastalıktaki rolleri)
|
K-1, Bölüm-6
|