Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Dersin tanıtımı: Giriş, amaç ve öğrenim hedefleri
|
K-1, Bölüm-1
|
2
|
Mikrobiyoloji Laboratuvarı Tanıtımı, Mikrobiyoloji laboratuvarında uyulması gereken kurallar
|
K-1, Bölüm-2
|
3
|
Mikroskop Kullanımı, çeşitli mikroskop türleri
|
K-1, Bölüm-2
|
4
|
Çeşitli tespit yöntemleri ve preparat yapımı
|
K-1, Bölüm-1
|
5
|
Basit boyama yöntemleri ve mikroskopta inceleme
|
K-1, Bölüm-4
|
6
|
Bileşik yöntemleri (Gram ve EZN) ve mikroskopta inceleme
|
K-1, Bölüm-9, K-2, Bölüm-7
|
7
|
Sterilizasyon yöntemleri
|
K-1, Bölüm-10
|
8
|
Dezenfeksiyon yöntemleri
|
K-1, Bölüm-7, K-2, Bölüm-4
|
9
|
Besiyeri hazırlanması ve dökümü
|
K-1, Bölüm-8
|
10
|
Besiyeri ekim, izolasyon ve pasaj yöntemleri
|
K-1, Bölüm-9
|
11
|
Bakterilerin ayrımı ve identifikasyonu
|
K-1, Bölüm-11
|
12
|
Tıbbi mikrobiyoloji laboratuvarında çalışma alanları
|
K-1, Bölüm-12, K-2, Bölüm-6
|
13
|
Antibiyotik direnç testleri
|
K-1, Bölüm-12
|
14
|
Antibiyotik direnç testlerinin değerlendirilmesi ve yorumlanması
|
K-1, Bölüm-12
|