ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Laboratuvar Kalite Yönetim Sistemleri TLT158 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Temel kalite kavramlarını, kalitenin gelişimi, boyutlarını ve unsurlarını tanımlar.
    2-Kalite kontrol süreçlerini sıralar.
    3-Hasta materyali ile ilgili laboratuvar öncesi ve sonrası işlemleri düzenler.
    4-Karşılaşılabilecek kalite güvence sorunlarını sahip olduğu teorik bilgiyi kullanarak çözümler.
    5-ISO, TSE ve TÜRKAK tanımlarını yapar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül OĞLAKÇI İLHAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Albetkova, A (2019). Laboratuvar Kalite Yönetim Sistemi El Kitabı. Yücel, D. (Ed). K2. TÜRKAK dökümanları, Resmi Gazete Sayı: 30229, 3 Kasım 2017
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Tıbbi laboratuvarlarda, tüm analiz çalışmalarında uygulanması gereken kalite çalışmaları için gerekli teorik bilgiyi edinmeleri ve pratikte uygulayacakları beceriyi kazanmalarını amaçlamaktadır.
    Dersin İçeriği Laboratuvarda kalite kavramı ve tarihçesi, laboratuvar çevresel koşullarının temini, ekipman bakım ve onarımının temini, satın alma ve envanter, laboratuvarda numune yönetimi, laboratuvarda kalite kontrol süreçleri I, laboratuvarda kalite kontrol süreçleri II, iç ve dış denetim, dış kalite değerlendirme, klinik laboratuvarda akreditasyon, doküman ve kayıtlar, TSE EN ISO/IEC 17025 ve TS EN ISO 15189 standardın incelenmesi I, TSE EN ISO/IEC 17025 ve TS EN ISO 15189 standardın incelenmesi II
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster