ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yaşlılıkta Beslenme YBP108 BAHAR 2+0 Z 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Besin öğelerini açıklar.
    2-Başlıca besin gruplarını katagorize eder.
    3-Vücut kütle indeksini ölçer.
    4-Genel olarak sağlıklı bir beslenme programı düzenler.
    5-Yaşlı beslenmesinde dikkat edilecek hususları özetler.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi T. Barış DEĞER, Dr. Öğr. Üyesi H. Seval GÖNDEREN ÇAKMAK.
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Kutluay Merdol T. (Editör). Temel Beslenme ve Diyetetik. Güneş Tıp Kitapevleri, 2015. 2. Temel Beslenme İlkeleri. Anadolu Üniversitesi Yayınları,1. Baskı, 2017.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Besin öğelerinin ve başlıca besin gruplarının öğrenilmesi ve sağlıklı beslenme konusunda temel bilgiler kazandırılması amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Sağlık ve Beslenme, Toplumda Beslenme Sorunları ve Nedenleri, Beslenmenin önemi, Besin Öğeleri-1: Karbonhidratlar, Proteinler, Yağlar ve Vitaminler, Besin Öğeleri-2: Su ve Mineraller, Besin enerji değerleri Besin grupları ve besin piramidi, Yeterli ve Dengeli beslenme İlkeleri, Beslenme Rehberleri, İdeal Boy ve Kilo, Obezite ve Yol Açtığı Hastalıklar, Probiyotikler, Yaşlılarda beslenme özellikleri, Kronik hastalıklarda beslenme önerileri, Anti-Aging beslenme.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster