Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Sağlık ve Beslenme
|
|
2
|
Toplumda Beslenme Sorunları ve Nedenleri
|
|
3
|
Beslenmenin önemi
|
|
4
|
Besin Öğeleri-1: Karbonhidratlar, Proteinler, Yağlar ve Vitaminler.
|
|
5
|
Besin Öğeleri-2: Su ve Mineraller.
|
|
6
|
Besin enerji değerleri.
|
|
7
|
Besin grupları ve besin piramidi
|
|
8
|
Yeterli ve Dengeli beslenme İlkeleri.
|
|
9
|
Beslenme Rehberleri.
|
|
10
|
İdeal Boy ve Kilo, Obezite ve Yol Açtığı Hastalıklar.
|
|
11
|
Probiyotikler.
|
|
12
|
Yaşlılarda beslenme özellikleri.
|
|
13
|
Kronik hastalıklarda beslenme önerileri.
|
|
14
|
Anti-Aging beslenme.
|
|