| Hafta | Konular | Ön Hazırlık | 
                    
                 
            
                
                    | 1 | Dersin tanıtımı: giriş, amaç ve öğrenim hedefleri | K1- Genel Giriş | 
            
                
                    | 2 | Sağlık ve Beslenme | K1-Bölüm-2 YK1-Bölüm-4 | 
            
                
                    | 3 | Toplumda Beslenme Sorunları ve Nedenleri | K1-Bölüm-7 YK1-Bölüm-4 | 
            
                
                    | 4 | Yeterli ve Dengeli Beslenme İlkeleri
Obozite ve Yol Açtığı Sorunlar | K1-Bölüm-2 K2-Kısım-5-Bölüm-01 YK1-Bölüm-4 | 
            
                
                    | 5 | Enerji Gereksinimi | K1-Bölüm-2 K2-Kısım-5-Bölüm-01 | 
            
                
                    | 6 | İdeal Boy ve Kilo Hesaplaması, Besin Grupları ve Besin Piramidi | K1-Bölüm-3 K2-Kısım-5-Bölüm-01 YK1-Bölüm-4 | 
            
                
                    | 7 | Besin Öğelerine Giriş
Karbonhidratlar, Proteinler | K1-Bölüm-4 K2-Kısım-5-Bölüm-01 YK1-Bölüm-4 | 
            
                
                    | 8 | Yağlar ve Vitaminler | K1-Bölüm-4 K2-Kısım-5-Bölüm-01 YK1-Bölüm-4 | 
            
                
                    | 9 | Mineraller ve Su | K1-Bölüm-5 YK1-Bölüm-4 | 
            
                
                    | 10 | Hasta Beslenmesinde Genel İlkeler
Standart Hastane Diyetleri
Diyet Mutfağı-Hastayı Besleme ve Diyet | K1-Bölüm-5-7 YK1-Bölüm-4 | 
            
                
                    | 11 | Kardiyovasküler Hastalığı Olanlarda Beslenme | K1-Bölüm-3 K3-Bölüm-11 | 
            
                
                    | 12 | Diyabette Beslenme | K1-Bölüm-3 K3-Bölüm-11 | 
            
                
                    | 13 | Kanserli Hastalarda Beslenme | K1-Bölüm-3 K3-Bölüm-11 | 
            
                
                    | 14 | Hastaya Yemek Yedirme | K1-Bölüm-6 |