ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    SAĞLIK İLETİŞİMİ YBP113 GÜZ-BAHAR 2+0 Fak./ Üni. S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Sağlık iletişimi kavramını tanımlar.
    2-Sağlık iletişimine dair teorik çerçeveyi tanımlar.
    3-Sağlık okuryazarlığı kavramını tanımlar.
    4-Hasta-hekim arasındaki ilişkinin niteliklerini listeler.
    5-İdeal bir sağlık iletişimi kampanyası tasarlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Hasan ÇERÇİOĞLU
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Çınarlı, İ. (2019). 21. Yüzyıl için Sağlık İletişimi. Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara. K2. Okay, A. (2016). Sağlık İletişimi. Derin Yayınları, İstanbul. K3. Ertekin, İ. (2017). Sağlık İletişmi. Gece Kitaplığı, Ankara. .
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Sağlık iletişimi kavramının tanımlanması ve incelenmesi suretiyle hasta-hekim/sağlık personeli arasındaki ilişkilerin analiz edilebilmesi; dolayısıyla söz konusu failler arasında optimal bir ilişkinin kurulabilmesinin yanında, toplumu oluşturan bireylere sağlığın korunması ve geliştirilmesi bağlamında sağlıklı davranış alışkanlıkları kazandıracak sağlık iletişimi kampanyalarının doğru ve etkili bir biçimde tasarlanmasını sağlayacak teorik bilginin aktarılması amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Sağlığın boyutları, tıbbi sağlık modeli, sosyal sağlık modeli, bir kavram olarak sağlık iletişimi ve sağlık iletişimine dair kuramlar ve modeller, stratejik iletişim, sağlık enformasyonu ve medya, hasta-hekim/sağlık personeli arasındaki iletişimin esasları ve sağlıklı iletişim kurma yolları, sağlık iletişimi kampanyalarında hedef kitlenin belirlenmesi, sağlık iletişimi kampanyalarının tasarımına ve söz konusu kampanyaların yürütme süreçlerine dair teorik bilgiler.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster