ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Keyf Bitkileri YTB112 GÜZ-BAHAR 1+1 Fakülte S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Tütün, anason ve şerbetçi otu bitkilerinin morfolojik özelliklerini öğrenir,
    2-Kaliteli tütün yaprağının fiziksel ve kimyasal özelliklerini bilir,
    3-Kaliteli tütün yetiştirmek için gerekli iklim ve toprak özellikleri hakkında bilgi sahibi olur,
    4-Türk tipi ve Amerikan tipi tütün yetiştiriciliğini öğrenir,
    5-Anoson ve Şerbetçiotu tarımı hakkında bilgi sahibi olur,
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)000
    Ödevler1011515
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 1011515
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)30000
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5012020
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   78
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     2,6 ---- (3)
    Dersin AKTS Kredisi   3
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Tütünün orijini ve tarihçesi Dünya`da ve Türkiye`de tütün üretimi ve ekonomik önemi K1 K2
    2 Tütünün sınıflandırılması K1 K2
    3 Tütün yaprağının fiziksel özellikleri K1 K2
    4 Tütün yaprağının kimyasal özellikleri K1 K2
    5 Tütünün iklim ve toprak istekleri Tütün fidesinin yetiştirilmesi K1 K2
    6 Türk tipi tütün tarımı (tarla seçimi, toprak hazırlama, bitki sıklığı, dikim) K1 K2
    7 Türk tipi tütün tarımında bakım işlemleri, tepe kırma, filiz alma K1 K2
    8 Ara Sınav
    9 Türk tipi tütün tarımında hasat ve ipe dizim K1 K2
    10 Türk tipi tütün tarımında kurutma ve istiflenmesi K1 K2
    11 Türk tipi tütün tarımında tavlama, işleme, denklenmesi ve fermantasyon K1 K2
    12 Tütün hastalık ve zararlıları K1 K2
    13 Anason Tarımı K1 K2
    14 Şerbetçiotu tarımı K1 K2
    15 Anason ve şerbetçiotu hastalık ve zararlıları K1 K2
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Koordinatör Öğretim Görevlisi Dilek AKIN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Öğretim Görevlisi Dilek AKIN
    Kaynaklar K2 Er, C. Yıldız, M. Keyf Bitkileri, Ankara Üniv. Ziraat Fakültesi Yayınları, No:1534, Ankara, 2003.
    Yardımcı Kitap K2 Baydar, H., 2005. Tıbbi, Aromatik ve Keyf Bitkileri Bilimi ve Teknolojisi. Süleyman Demirel Üniversitesi Yayın No: 51 (ISBN: 975?7929?79?4). Isparta/2005.
    Dersin Amacı Bu derste öğrencilere Türk tipi ve Amerikan tipi tütünlerde kalite ve daha kaliteli tütün yetiştiriciliğinde agronomik uygulamalar anlatılması amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Keyf bitkilerinin genel özellikleri, Tütünün orjini ve tarihçesi, sınıflandırılması, yaprağının fiziksel ve kimyasal özellikleri, Türk tipi tütün tarımının yetiştiricilik esasları, hastalık ve zararlı popülasyonları, Anason ve şerbetçi otunun genel özellikleri, hastalık ve zararlıları
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster