ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Ekonomik Öneme Sahip Bitkiler YTB115 GÜZ-BAHAR 1+1 Fakülte S 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Türkiye de ekonomik öneme sahip bitkileri öğrenir,
    2-Bu bitkilerin botanik yapıları (bitkisel özellikleri) kavrar,
    3-Ekonomik öneme sahip bitkilerin adaptasyonu (yetiştirilebilmesi) için gerekli olan iklim ve toprak isteklerini öğrenir,
    4- Bu bitkilerin ülkemiz açısından önemini kavrar,
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14114
    Ödevler20144
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)30133
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 50144
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   53
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     1,77 ---- (2)
    Dersin AKTS Kredisi   2
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Dersle ilgili genel açıklamalar. K1 K2
    2 Buğdayın ekonomik önemi, bitkisel özellikleri ve yetiştiriciliği K1 K2 K4
    3 Arpa, çavdar, tritikale ekonomik önemi, bitkisel özellikleri ve yetiştiriciliği K1 K2 K4
    4 Mısırın ekonomik önemi, bitkisel özellikleri ve yetiştiriciliği K1 K2 K4
    5 Çeltiğin ekonomik önemi, bitkisel özellikleri ve yetiştiriciliği K1 K2 K4
    6 Sorghum, kuşyeminin ekonomik önemi, bitkisel özellikleri ve yetiştiriciliği K1 K2 K4
    7 Pamuğun ekonomik önemi, bitkisel özellikleri ve yetiştiriciliği K1 K2 K4
    8 Ara Sınav
    9 Ayçiçeğinin ekonomik önemi, bitkisel özellikleri ve yetiştiriciliği K1 K2 K4
    10 Susam, Soya, Yer fıstığının ekonomik önemi, bitkisel özellikleri ve yetiştiriciliği K1 K4
    11 Susam, Soya, Yer fıstığının ekonomik önemi, bitkisel özellikleri ve yetiştiriciliği K2 K4
    12 Önemli yağ bitkilerinin ekonomik önemi, bitkisel özellikleri ve yetiştiriciliği K1 K2 K4
    13 Önemli ilaç baharat bitkilerinin ekonomik önemi, bitkisel özellikleri ve yetiştiriciliği K1 K2 K4
    14 Önemli nişasta ve şeker bitkilerinin ekonomik önemi, bitkisel özellikleri ve yetiştiriciliği K1 K2 K3 K4
    15 Önemli yem bitkilerinin ekonomik önemi, bitkisel özellikleri ve yetiştiriciliği K1 K2 K4
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Koordinatör Öğretim Görevlisi Dilek AKIN
    Dersi Verenler

    1-)Öğretim Görevlisi Dilek Akın

    Ders Yardımcıları Öğretim Görevlisi Dilek AKIN
    Kaynaklar K1 Ketenoğlu, O. Ekonomik Bitkiler, Palme Yayıncılık, Ankara, 2003. K2 Geçit, H. H., Çiftci C Y., Emeklier, H. Y., İkincikarakaya, S., Adak,M. S., Kolsarıcı, Ö., Ekiz, H., Altınok, S., , Sancak, C., Sevimay C. S. ve Kendir, H. Tarla Bitkileri. Ankara Üniversitesi Yayınları, Ankara, 2011.
    Yardımcı Kitap K3 Er, C., Uranbey, S., Başalma, D. Nişasta Şeker Bitkileri. Ankara Üniversitesi Yayınları, Ankara, 2009. K4 Prof. Dr. Hasan BAYDAR Tarla Bitkilerine Giriş ders notları.
    Dersin Amacı Ülkemiz açısından ekonomik öneme sahip bazı bitkilerin tanıtılması, Botanik ve bitkisel özelliklerinin kazandırılması, Bu bitkilerin üretimlerinin yapılması için uygulanan yetiştirme tekniklerinin öğrenciye verilmesi,
    Dersin İçeriği Buğday, arpa, çavdar, tritikale, pamuk, sorgum, ayçiçeği, susam, soya vb. bitkilerin genel özellikleri, ekonomik önemi, yağ bitkileri, ilaç-baharat bitkileri, nişasta-şeker bitkileri ve yem bitkilerinin yetiştirciliği, bitkisel özellikleri ve ekonomik değerleri
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster