ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yemeklik Dane Baklagiller YTB205 GÜZ 2+0 Z 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Tarımsal üretim içerisinde yemeklik tane baklagillerin yeri ve önemi hakkında bilgi sahibi olur.
    2-İnsan beslenmesinde yemeklik tane baklagillerin yeri ve önemi hakkında bilgiler kazanır.
    3-Biyolojik azot fiksasyonu ve bunun tarımsal üretimde yeri hakkında temel bilgiler alır.
    4-Türkiye`de yemeklik tane baklagil bitkisi olarak yetiştirilen cinslerin tanıtılması, tarımsal üretimdeki yerleri ve yetiştiricilikleri hakkında genel bilgiler edinir.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14114
    Ödevler1511010
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 1511515
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3011515
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 4012020
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   102
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     3,4 ---- (3)
    Dersin AKTS Kredisi   3
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Yemeklik tane baklagillerin ekonomik durumu K1 K2 K3
    2 Yemeklik tane baklagillerin , ekim nöbeti, insan ve hayvan beslenmesindek yeri K1 K2 K3
    3 Yemeklik tane baklagil bitkilerinin sistematiği K1 K2 K3
    4 Yemeklik tane baklagil bitkilerinin genel adaptasyon istekleri K1 K2 K3
    5 Biyolojik azot fiksasyonu K1 K2 K3
    6 Bakteri aşılama K1 K2 K3
    7 Yemeklik tane baklagil bitkilerinin pişme ve depolama özelliklerinin incelenmesi K1 K2 K3
    8 Ara Sınav
    9 Yemeklik tane baklagil bitkilerinin pişme ve depolama özelliklerinin incelenmesi K1 K2 K3
    10 Nohut bitkisinin adaptasyon ve yetiştiricilik bilgilerinin verilmesi K1 K2 K3
    11 Mercimek bitkisinin adaptasyon ve yetiştiricilik bilgilerinin verilmesi K1 K2 K3
    12 Bakla bitkisinin adaptasyon ve yetiştiricilik bilgilerinin verilmesi K1 K2 K3
    13 Bezelye bitkisinin adaptasyon ve yetiştiricilik bilgilerinin verilmesi K1 K2 K3
    14 Fasulye bitkisinin adaptasyon ve yetiştiricilik bilgilerinin verilmesi K1 K2 K3
    15 Börülce bitkisinin adaptasyon ve yetiştiricilik bilgilerinin verilmesi K1 K2 K3
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Koordinatör Dr. Öğr. Üyesi Ebru DERELLİ TÜFEKÇİ
    Dersi Verenler

    1-)Doktor Öğretim Üyesi Ebru Derelli Tüfekçi

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1 Yemeklik Tane Baklagiller- Prof. Dr. Sezen ŞEHİRALİ
    Yardımcı Kitap K2 Yemeklik Tane Baklagiller- Prof. Dr. Abdulkadir AKÇİN
    Dersin Amacı Tarımsal üretim içerisinde yemeklik tane baklagillerin, yeri ve önemi ile ülkemizde yemeklik tane baklagil bitkisi olarak yetiştirilen cinslerin adaptasyon ve yetiştiricilikleri hakkında temel bilgilerin verilmesidir.
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster