Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Tütünün ekonomik önemi, kökeni ve dünyaya yayılışı
|
K1 K2 K3
|
2
|
Tütünün üretimi, ithalatı ve ihracatı
|
K1 K2 K3
|
3
|
Tütün tüketimi ve stoklar
|
K1 K2 K3
|
4
|
Tütünün bitkisel özellikleri
|
K1 K2 K3
|
5
|
Türk tütün çeşitleri ve tütün tarımı
|
K1 K2 K3
|
6
|
Tütünde olgunluk, kırım ve kurutma
|
K1 K2 K3
|
7
|
Tütünlerin işlenmesi, denklenmesi, bakımı, piyasaya arzı ve mübaayası
|
K1 K2 K3
|
8
|
Tütünlerin işlenmesi, denklenmesi, bakımı, piyasaya arzı ve mübaayası
|
K1 K2 K3
|
9
|
Tütünün imalatta işlenmesi (mamul denk işlemesi) ve fermantasyonu
|
K1 K2 K3
|
10
|
Şerbetçi otunun ekonomik önemi, bitkisel özellikleri, tarımı ve hasadı
|
K1 K2 K3
|
11
|
Çayın ekonomik önemi, bitkisel özellikleri, tarımı ve hasadı
|
K1 K2 K3
|
12
|
Kişnişin bitkisel özellikleri, adaptasyonu, tarımı ve hasadı
|
K1 K2 K3
|
13
|
Kimyonun bitkisel özellikleri, adaptasyonu, tarımı ve hasadı
|
K1 K2 K3
|
14
|
Anasonun bitkisel özellikleri, adaptasyonu, tarımı ve hasadı
|
K1 K2 K3
|
Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr. Üyesi Ebru DERELLİ TÜFEKÇİ
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1 Er, C. Tütün İlaç ve Baharat Bitkileri, Ankara Üniv. Ziraat Fak. Yayınları. No:1359, 1994.
|
Yardımcı Kitap
|
K2 Er, C. ve M. Yıldız, 2003. KEYF BİTKİLERİ. Ankara Üniv. Ziraat Fakültesi Yayınları. 1534, Ders kitabı 487, 239s., Ankara.
|
Dersin Amacı
|
Tütün ve ekonomik öneme sahip çay, şerbetçi otu, kişniş, kimyon, anason ve adaçayı gibi bazı ilaç ve baharat bitkilerinin ekonomik önemi, bitkisel özellikleri ve adaptasyonu, tarımı, işlenmesi konularında genel ilkeler, verim ve kalite özellikleri açıklanacaktır.
|
Dersin İçeriği
|
-
|