ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Tütün İlaç ve Baharat Bitkileri YTB207 GÜZ 2+1 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Tütün- İlaç ve Baharat Bitkileri Yetiştiriciliği konularında temel bilgileri edinir,
    2-Tütün- İlaç ve Baharat Bitkilerinin ekonomik ve ticari önemini kavrar,
    3-Tütün- İlaç ve Baharat Bitkilerinin bitkisel özelliklerini öğrenir,
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14114
    Ödevler1511515
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 1511515
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3011515
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 4012020
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   121
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     4,03 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Tütünün ekonomik önemi, kökeni ve dünyaya yayılışı K1 K2 K3
    2 Tütünün üretimi, ithalatı ve ihracatı K1 K2 K3
    3 Tütün tüketimi ve stoklar K1 K2 K3
    4 Tütünün bitkisel özellikleri K1 K2 K3
    5 Türk tütün çeşitleri ve tütün tarımı K1 K2 K3
    6 Tütünde olgunluk, kırım ve kurutma K1 K2 K3
    7 Tütünlerin işlenmesi, denklenmesi, bakımı, piyasaya arzı ve mübaayası K1 K2 K3
    8 Ara Sınav
    9 Tütünlerin işlenmesi, denklenmesi, bakımı, piyasaya arzı ve mübaayası K1 K2 K3
    10 Tütünün imalatta işlenmesi (mamul denk işlemesi) ve fermantasyonu K1 K2 K3
    11 Şerbetçi otunun ekonomik önemi, bitkisel özellikleri, tarımı ve hasadı K1 K2 K3
    12 Çayın ekonomik önemi, bitkisel özellikleri, tarımı ve hasadı K1 K2 K3
    13 Kişnişin bitkisel özellikleri, adaptasyonu, tarımı ve hasadı K1 K2 K3
    14 Kimyonun bitkisel özellikleri, adaptasyonu, tarımı ve hasadı K1 K2 K3
    15 Anasonun bitkisel özellikleri, adaptasyonu, tarımı ve hasadı K1 K2 K3
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Koordinatör Dr. Öğr. Üyesi Ebru DERELLİ TÜFEKÇİ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1 Er, C. Tütün İlaç ve Baharat Bitkileri, Ankara Üniv. Ziraat Fak. Yayınları. No:1359, 1994.
    Yardımcı Kitap K2 Er, C. ve M. Yıldız, 2003. KEYF BİTKİLERİ. Ankara Üniv. Ziraat Fakültesi Yayınları. 1534, Ders kitabı 487, 239s., Ankara.
    Dersin Amacı Tütün ve ekonomik öneme sahip çay, şerbetçi otu, kişniş, kimyon, anason ve adaçayı gibi bazı ilaç ve baharat bitkilerinin ekonomik önemi, bitkisel özellikleri ve adaptasyonu, tarımı, işlenmesi konularında genel ilkeler, verim ve kalite özellikleri açıklanacaktır.
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster