ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Girişimcilik YTB218 GÜZ-BAHAR 2+0 S 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Girişimcilik hakkında genel bilgilere sahip olur.
    2-Girişimcilik özelliklerinden hareketle kendi girişimcilik özelliklerini sorgular.
    3-Girişimcilikteki engelleri ve teşvikleri öğrenerek uygun sektörle ilgili fırsatları ve tehditleri karşılaştırır.
    4-Girişimciliğin geliştirilmesi için engelleri ve teşvikleri değerlendirerek önerilerde bulunur.
    5-Faaliyet gösterdiği işletmede iş planını ayrıntılı bir biçimde hazırlar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)000
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 202510
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3011010
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5011515
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   63
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     2,1 ---- (2)
    Dersin AKTS Kredisi   2
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Girişim ve girişimciliğin tanımı
    2 Girişimciliğin iktisadi düşünce tarihindeki yeri ve önemi
    3 Uluslar arası girişimcilik ölçütleri
    4 Toplumsal değerler ve girişimci Zihniyet
    5 Girişimci kişilik özellikleri ve girişimci kişiliğin kazanılması
    6 Girişimcilik düşüncesinin gelişmesi ve girişimcilik süreci
    7 Ara sınav
    8 Ara Sınav
    9 Girişimcilikte yaratıcılık
    10 Girişimcilikte yenilik
    11 Girişim finansmanı
    12 Dünyada ve Türkiye?de tarımsal girişimcilik
    13 Türkiye?de tarımsal girişimcilik alanları
    14 Türkiye?de tarımsal girişimcilik olanakları
    15 Türkiye?de tarımsal girişimciliğin sorunları ve geliştirilmesi yolları
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Koordinatör -
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Girişimcilik, Anadolu Üniversitesi Yayınları, Yayın No: 1567, AÖF Yayın No: 824
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Tarım sektöründe üretim fonksiyonunun temel faktörlerinden olan girişim ve girişimcilik hakkında bilgiler vermektir.
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster