ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Süs Bitkileri Yetiştiriciliği YTB219 GÜZ-BAHAR 1+1 Üniversite S 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Bitki sistematiği ve ikili isimlendirmede sınıf, takım, familya, cins, tür, alt tür ve çeşitlilik kavramlarını tanımlar.
    2-Dünyadaki süs bitkilerini genel olarak sınıflandırır.
    3-Kullanılan bitkinin morfolojik özelliklerini ve vejetatif-üreme organlarını tanır.
    4-Süs bitkileri ile diğer kültür bitkileri arasındaki farkları karşılaştırır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğretim Görevlisi Dilek AKIN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Öğretim Görevlisi Dilek AKIN
    Kaynaklar K1 Yaltırık, F., Efe, A., 2000; Dendroloji Ders Kitabı, Gymnospermae-Angiospermae. İ.Ü. Orman Fakültesi Yayınları, İ.Ü. Yayın No:4265, O.F. Yayın No:465, 382 s., İstanbul. K2 Uzun, G., Yılmaz, M., 1983. Seralarda Kesme Çiçek Yetiştiriciliği, Çukurova Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Yayınları: 169, Ders Kitabı: 1 Ankara Üniversitesi Basımevi, Ankara, 79 s. K3 Uzun, G., Türkiye İç Mekan Bitkileri Tanıtım Kitabı. Floraplus Yayıncılık, İstanbul, 80 s.
    Yardımcı Kitap YK1 Yücel, E., 2004. Türkiye?de Yetişen Çiçekler ve Yer Örtücüler. ETAM Matbaası, Eskişehir, 351 S. YK2Genç, M., 2005. Süs Bitkisi Yetiştiriciliği (Temel Üretme Teknikleri), 1. Cilt. Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Yayını, No. 55, Isparta. YK3 Oral, N., 1987. İç Mekan Süs Bitkileri Özellikleri, Üretimi ve Bakımı. YK4 Altan, S.,1989. Süs Bitkileri Üretim Tekniği. Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Kitapları Yayını, No. 9, Adana.
    Dersin Amacı Süs bitkilerinin sınıflandırılması, yetiştiriciliği, ülke ekonomisindeki önemi, dış mekan, iç mekan, kesme çiçek yetiştiricilik teknikleri ve pazara hazırlamaya ilişkin tarımsal faaliyetlerin öğretilmesi amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Süs bitkilerinin genel sınıflandırılması, Türkiye ve dünyadaki süs bitkileri ve genel özellikleri, süs bitkilerinin üretim yöntemleri, dış mekan ve iç mekan ve kesme çiçek özellikleri hakkında genel bilgiler.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster