ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Organik Tarıma Giriş YTB222 GÜZ-BAHAR 2+0 Fakülte S 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Tarımsal üretimde organik tarımın önemini kavrar,
    2-Organik tarım ve konvansiyonal tarıma ait kriterleri mukayese eder,
    3-Organik tarımda yer alan bazı türlerin üretimine ait yeni projelerin incelenmesi ve üretilmesini öğrenir,
    4-Organik tarım kuralları hakkında bilgi edinme, edinilen bilgileri üretim projelerinde sentezler,
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14114
    Ödevler1011414
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 10177
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3011010
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5011616
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   89
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     2,97 ---- (3)
    Dersin AKTS Kredisi   2
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Dersin tanıtımı, kapsamı, gerekçesi, önemi
    2 Organik tarımın tanımı, tarihçesi, önemi, sınıflandırılması
    3 Organik tarımın yönetmenliğinin irdelenmesi
    4 Organik tarımda toprak işlemenin önemi
    5 Organik tarımda toprak canlı materyal temininin önemi temininde dikkat edilecek hususlar
    6 Organik tarımda sulamanın önemi, uygulamada dikkat edilecek hususlar
    7 Organik tarımda gübreleme, uygulamada dikkat edilecek hususlar
    8 Ara Sınav
    9 Arasınav
    10 Organik tarımda sulamanın önemi, uygulamada dikkat edilecek hususlar
    11 Organik tarımda yabancı ot mücadelesi, uygulamada dikkat edilecek hususlar
    12 Organik tarımda zararlılara karşı yapılacak mücadele yöntemleri, dikkat edilecek konular
    13 Organik tarımda hastalıklara karşı yapılacak mücadele yöntemleri, dikkat edilecek konular
    14 Organik ürünlerin hasatı ve dikkat edilmesi gereken hususlar
    15 Organik ürünlerin, saklanması, paketlenmesi, pazarlanması ve nakliyesinde dikkat edilecek hususlar Organik tarımda sertifikasyon işlemi ve mevcut kurumlar
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Koordinatör -
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Er, C., Başalma, D. Organik Tarımdaki Gelişmeler, Nobel Yayın Dağıtım, 2008.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Doğayı tahrip etmeyen yöntemlerle, insanlarda toksik etki yapmayan tarımsal ürünleri üretmek için uygulanabilecek yöntemler açıklanacaktır.
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster