ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Temel Afet Bilgisi İSG117 GÜZ-BAHAR 2+0 Fak./ Üni. S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Temel afet ile ilgili öğrendiği kavramları açıklar.
    2-Afet öncesinde, afet sırasında ve sonrasında yapılacak davranışları uygular.
    3-Deprem tehlike ve riskleri hakkında öğrendiklerini ve korunma yöntemlerini uygular.
    4-Afette risk azaltma aşamaları hakkında bilgilerini gündelik hayatta uygular.
    Ön Koşul YOKTUR
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Murat ERCAN
    Dersi Verenler

1-)Öğretim Görevlisi Murat Ercan

Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Ergünay, O., Özmen, B. (2012). Okul Afet ve Acil Durum Yönetimi Planlama Kılavuzu, Milli Eğitim Bakanlığı ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı, Okul Tabanlı Afet Eğitim Projesi, Kitap 3. Baskı 1. 98 sayfa.
    Yardımcı Kitap YK1. Kadıoğlu, M. (2009). Eğitim Kurumları İçin Afet ve Acil Yardım Planlama Rehberi. İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (ISMEP).
    Dersin Amacı Bu dersin amacı öğrencilerin afette karşı karşıya kalınan tehlike ve riskler konusunda bireysel afet bilincini geliştirmek, afete hazırlık için gerekli adımları öğrenmesini sağlamaktır.
    Dersin İçeriği Acil durumlara ya da afetlere, kişi ve aile olarak hazırlanmak için gerekli temel pratik bilgiler, Temel Afet Bilgileri, Afet Planı çerçevesinde, acil durum öncesi, sırası ve sonrası yapılması gerekenler.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster