Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Biyolojik Risk Etmenleri kavramları ve terminolojisi.
|
|
2
|
İşyerinde sağlığı olumsuz etkileyebilecek biyolojik risk etmenleri. Biyolojik etmenlerden doğacak riskler.
|
|
3
|
Enfeksiyon ve risk düzey ve grupları.
|
|
4
|
Biyolojik maruziyet. Tecrit ve ikame.
|
|
5
|
Biyolojik risk etmenleriyle karşılaşılabilecek çalışma ortamları ve gözetimi.
|
|
6
|
Sağlık sektöründe çalışanların maruz kalabileceği riskler.
|
|
7
|
Kanserojen, mutajen maddelerin biyolojik etmenleriyle çalışmalarda İSG. Biyolojik etkenlere maruziyet risklerinin önlenmesi.
|
|
8
|
Hijyen ve kişisel koruma. Özel durumlar.
|
|
9
|
Biyolojik riskli çalışmalarda, çalışanların eğitimi. Biyolojik etkenlere maruz kalanların durumu.
|
|
10
|
Sağlık gözetimi. Tanı laboratuvarları.
|
|
11
|
Çevre koruma ve çevre kirleticileri. Fiziko kimyasal ve biyolojik süreçler.
|
|
12
|
Sedimantasyon, koagülasyon, fiftrasyon.
|
|
13
|
Adsorbsiyon, oksidasyon; pestisitler.
|
|
14
|
Çevre mikrobiyolojisi. Su ve hava kalitesi.
|
|