ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Biyolojik Risk Etmenleri kavramları ve terminolojisi.
    2 İşyerinde sağlığı olumsuz etkileyebilecek biyolojik risk etmenleri. Biyolojik etmenlerden doğacak riskler.
    3 Enfeksiyon ve risk düzey ve grupları.
    4 Biyolojik maruziyet. Tecrit ve ikame.
    5 Biyolojik risk etmenleriyle karşılaşılabilecek çalışma ortamları ve gözetimi.
    6 Sağlık sektöründe çalışanların maruz kalabileceği riskler.
    7 Kanserojen, mutajen maddelerin biyolojik etmenleriyle çalışmalarda İSG. Biyolojik etkenlere maruziyet risklerinin önlenmesi.
    8 Hijyen ve kişisel koruma. Özel durumlar.
    9 Biyolojik riskli çalışmalarda, çalışanların eğitimi. Biyolojik etkenlere maruz kalanların durumu.
    10 Sağlık gözetimi. Tanı laboratuvarları.
    11 Çevre koruma ve çevre kirleticileri. Fiziko kimyasal ve biyolojik süreçler.
    12 Sedimantasyon, koagülasyon, fiftrasyon.
    13 Adsorbsiyon, oksidasyon; pestisitler.
    14 Çevre mikrobiyolojisi. Su ve hava kalitesi.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster