ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 İş Sağlığı ve Güvenliği Programında öğrenim gören öğrencilerin eğitim-öğretim süreleri içerisinde kazandıkları teorik bilgi ile laboratuvar beceri ve deneyimlerini pekiştirmeleri ve alanında edindiği temel düzeydeki bilgileri aynı alanda uygulamalı bir şekilde kullanma, bu bilgileri uygulamalı olarak 30 işgünü süresince bizzat yapma. (K1)
    2 Staj yapılan kuruma/firmaya oryantasyon eğitimi. Kurumsal hiyerarşi. İletişim yöntemlerinin analizi. Görev, yetki ve sorumluluklar. Staj koordinatörü ve İş Güvenliği Uzmanı ile koordinasyon. (K1)
    3 Staj yapılan sektörün İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamalarının tanınması ve değerlendirilmesi (K1)
    4 Sektörün iş ve sosyal güvenliği hukuku açısından değerlendirilmesi (K1)
    5 Fiziksel, kimyasal, biyolojik ve çevresel tehlikelerin belirlenmesi ve analizi. Ergonomik ve antropometrik tehlikelerin belirlenmesi ve analizi (K1)
    6 Tehlikeli maddeler ve kimyasalların analizi ile iş hijyeni çalışmaları ile iş sağlığı ve güvenliği ölçümleri (K1)
    7 Meslek hastalıkları ve iş kazaları verilerinin istatistiksel olarak derlenmesi ve analizi (K1)
    8 Sektörün iş sağlığı ve güvenliği hukuku açısından değerlendirilmesi (K1)
    9 İlk yardım uygulamaları (K1)
    10 Yapı, bina, inşaat işlerinde ve yüksekte çalışmada İş Sağlığı ve Güvenliği uygulamaları (K1)
    11 Yangın, patlama ve acil durumlara müdahale uygulaaları (K1)
    12 Çalışma hayatında etik uygualamaları (K1)
    13 Risk yönetimi ve değerlendirmesi uygulamaları K1)
    14 Staj raporu yazımının tamamlanması ve onaya sunumu. (K1)
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster