Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
İş hijyeni kavramları. Genel terminoloji. İş hijyeni eğitimi.
|
K1, Bölüm1
|
2
|
İş Hijyeni Ölçüm, Test ve Analizi Yapan Laboratuvarlar.
|
K1, Bölüm2
|
3
|
Hijyen ile sanitasyon ilişkisi. İşyerinde temel hijyen kuralları.
|
K1, Bölüm 2.2.1
|
4
|
Akreditasyon, ölçüm ve test analizleri, kalite yönetimi. Laboratuvar yöneticisi, deney personeli.
|
K1, Bölüm 2.3
|
5
|
Yeterlilik belgesi. Referans maruziyet süreleri. Yerinde inceleme. Yeterlilik deneyleri ve uluslararası izlenebilirlik.
|
K1, Bölüm 2.4
|
6
|
İSG Laboratuvar yükümlülükleri. Laboratuvar cihazları.
|
K1, Bölüm 2.5
|
7
|
İSG Laboratuvarlarında ortam ölçüm cihazları. Cihazların kullanımı, kalibrasyonları ve bakımları. İlgili standartlar.
|
K1, Bölüm3
|
8
|
İSG Laboratuvar kalite yönetim sistemleri.
|
K1, Bölüm4
|
9
|
Numune alma ve taşıma prensipleri. Numune kabul ve rapor hazırlama.
|
K1, Bölüm 4.5
|
10
|
İSG Laboratuvarlarının asgari özellikleri.
|
K1, Bölüm 4.8
|
11
|
Yedek ve yardımcı malzemeler, kullanılan parlayıcı, patlayıcı maddeler.
|
K1, Bölüm 4.9
|
12
|
Fiziksel, kimyasal ve biyolojik etkenlerin analizleri.
|
K1, Bölüm 4.10
|
13
|
İSG Laboratuvarları arasında işbirliği. Personel sağlık ve güvenliği ve bildirim zorunluluğu.
|
K1, Bölüm 4.11
|
14
|
İSG Laboratuvarlarının belgelendirme esasları ve belgelendirme süreci. İSG Laboratuvarlarının denetimi.
|
K1, Bölüm 5
|