ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Girişimcilik ve İnovasyon AYH214 BAHAR 3+0 Z 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Öğrenci girişimciliğin üretimdeki yeri ve önemini özetler
    2-Girişimci iş planı hazırlar.
    3-Girişimcinin iş kurma sürecinde ihtiyacı olan kaynakları optimal seviyede listeler
    4-Başarılı bir girişimci olmak için gerekli olan özelliklerini tanımlar ve girişimci iş planlarını rasyonel değerlendirir
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14228
    Ödevler011010
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)50188
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5011010
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   98
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     3,27 ---- (3)
    Dersin AKTS Kredisi   3
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Girişim, girişimcilik ve inovasyon tanımı K1, K2
    2 Girişimcilik ile ilgili temel kavramlar, girişimci ve yönetici arasındaki farklar K1, K2
    3 Girişimciliğin tarihi ve Türkiye`de girişimcilik K1, K2
    4 Girişimci iş planı K1, K2
    5 Girişimcinin iş kurma sürecindeki temel aşamaları K1, K2
    6 Yaratıcı yıkıcılık kavramı K1, K2
    7 Yaratıcılık, yaratıcılığı etkileyen faktörler, yaratıcılığın aşamaları K1, K2
    8 İyi bir iş fikrinin özellikleri K1, K2
    9 Girişimcilik türleri K1, K2
    10 Girişimcilik için gerekli kaynaklar K1, K2
    11 Girişimciliği teşvik eden faktörler K1, K2
    12 Girişimcilikte başarı ve başarısızlığa götüren nedenler K1, K2
    13 Öğrenci iş planı sunumları ve değerlendirmeler -1
    14 Öğrenci iş planı sunumları ve değerlendirmeler -2
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Seda ERKAN BUĞDAY
    Dersi Verenler

    1-)Doktor Öğretim Üyesi Seda Erkan Buğday

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Başar, E. (2017). Girişimcilik. Nobel Akademik Yayınları No: 607. S: 234, Ankara. K2. Çatı, K. (2016). Girişimcilik ve İnnovasyon Yönetimi. Nobel Akademik Yayın No: 1516. S:398, Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu ders kapsamında öğrencilerin girişimciliğin ekonomik etkinliklerdeki yerini ve öneminin farkındalığını sağlamak ve aynı zamanda başarılı girişimler için gerekli alt yapının, iş planın hazırlanma sürecine ilişkin bilgi ve becerilerini geliştirmek amaçlanmıştır.
    Dersin İçeriği Girişim, girişimcilik ve inovasyon tanımı, girişimcilik ile ilgili temel kavramlar, girişimci ve yönetici arasındaki farklar, girişimciliğin tarihi ve Türkiye`de girişimcilik, girişimci iş planı, girişimcinin iş kurma sürecindeki temel aşamaları, yaratıcı yıkıcılık kavramı, yaratıcılık, yaratıcılığı etkileyen faktörler, yaratıcılığın aşamaları, iyi bir iş fikrinin özellikleri, girişimcilik türleri, girişimcilik için gerekli kaynaklar, girişimciliği teşvik eden faktörler, girişimcilikte başarı ve başarısızlığa götüren nedenler bu dersin içeriğini oluşturmaktadır.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Çalışma konusunda kuramsal ve uygulamalı temel düzeydeki güncel bilgilere sahip olur. 4
    2 Farklı özellikteki ekosistemlerin yapısındaki bütün öğeleri ve birbirleri arasındaki ilişkileri temel düzeyde kavrar. -
    3 Doğada zor koşullarda çalışabilme, çalışma alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmede ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme ve sorumluluğu altında çalışanların gelişimlerine yönelik etkinlikleri yürütür. -
    4 Güncel bilişim ve iletişim teknolojileri kullanımında gelişmeleri takip eder ve yeterli düzeye ulaşmış olur. -
    5 Yaban hayatının orman amenajmanına entegrasyonu ile korunan alanların belirlemesi ve yönetiminin prensiplerini öğrenerek sürdürülebilir koruma-kullanma felsefesini kazanır. -
    6 Günün getirmiş olduğu fırsatları değerlendirerek, bulunduğu kurum içerisinde ya da bireysel olarak sorumluluk üstlenerek, girişimcilik faaliyetlerinde bulunur. 5
    7 Türkiye nin yaban hayatı kaynaklarını, biyolojik çeşitliliğini ve biyo-coğrafyasını tanıyabilme, alanında saha çalışmaları yapabilme, elde edilen verileri analiz etme, istatistiksel ve eko-sosyolojik değerlendirme ve yorumda bulunabilme bilgi ve becerisine sahip olur. -
    8 Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, halkla ilişkiler, kalite ve kültürel değerler ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olur. -
    9 Yaban hayvanlarının çeşitliliği, ekolojileri, biyolojileri, sistematikleri, envanteri, korunması, nakledilmesi, üretilmesi, izlenmesi, habitatlarının iyileştirilmesi, yapay ve doğal avlaklar, kontrollü avcılık, pazarlama usulleri, av ve yaban hayatı turizmi konularında bilgi ve beceriye sahip olur. -
    10 Ormancılık, madencilik gibi insan faaliyetleri ve yaban hayatı uygulamalarında çağdaş teknoloji ve uygun yöntemleri, gerekli araç ve gereçleri kullanır. -
    11 Ulusal ve uluslararası çevre politikalarını, yasalar ve diğer yazılı hukuk kuralları ile yükümlülükleri kavrar. -
    12 Alanı ile ilgili uygulamalar için gerekli olan modern teknikleri, araçları ve bilişim teknolojilerini seçer ve etkin bir şekilde kullanır. -
    13 Alanı ile ilgili mevzuat hakkında bilgi sahibi ve yorumlama yeteneğine sahip olur. -
    14 Alanı ile ilgili evrensel, toplumsal ve mesleki etik bilincine sahip olur. -
    15 Alanı ile ilgili yazılı ve sözlü iletişim kurma tekniklerine hâkim olur. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster