| 
                        Program Yeterlilik Çıktıları    | 
                        Katkı Düzeyi  | 
                    
                    
            
                
                    | 
                        
                        1
                     | 
                    
                        Turizm ile ilgili kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olur.
                     | 
                    
                        -
                     | 
                
            
                
                    | 
                        
                        2
                     | 
                    
                        İşletme, iktisat ve hukuk alanındaki temel kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular hakkında bilgi sahibi olur.
                     | 
                    
                        -
                     | 
                
            
                
                    | 
                        
                        3
                     | 
                    
                        Turizm sektörünün yapısı, işleyişi ve ülke kalkınmasındaki önemi konusunda bilgi sahibi olur.
                     | 
                    
                        -
                     | 
                
            
                
                    | 
                        
                        4
                     | 
                    
                        Turizm işletmeciliği alanında yönetim ve pazarlamaya yönelik stratejileri kavrar.
                     | 
                    
                        -
                     | 
                
            
                
                    | 
                        
                        5
                     | 
                    
                        Bir turizm (konaklama, yiyecek-içecek, seyahat, rekreasyon) işletmesini etkin bir şekilde yönetebilmek için gerekli olan uygulamalı ve teorik bilgiye sahip olur.
                     | 
                    
                        -
                     | 
                
            
                
                    | 
                        
                        6
                     | 
                    
                        Alternatif turizm türleri hakkında kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olur.
                     | 
                    
                        -
                     | 
                
            
                
                    | 
                        
                        7
                     | 
                    
                        Temel bilgisayar kullanımı bilgisi ile birlikte turizm işletmelerinde kullanılan iletişim teknolojilerini ve otomasyon sistemlerini etkin bir şekilde kullanır.
                     | 
                    
                        -
                     | 
                
            
                
                    | 
                        
                        8
                     | 
                    
                        Temel hukuk bilgisi ile birlikte turizm alanı ile ilgili hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartları bilir ve uygular.
                     | 
                    
                        -
                     | 
                
            
                
                    | 
                        
                        9
                     | 
                    
                        Turizm işletmelerindeki muhasebe sistemleri ve belge düzenlerini iş hayatında kullanabilme becerisine sahip olur.
                     | 
                    
                        5
                     | 
                
            
                
                    | 
                        
                        10
                     | 
                    
                        Turizm işletmelerinde (konaklama, yiyecek-içecek, seyahat, rekreasyon)  maliyet analiz yapabilecek seviyede bilgi sahibi olur.
                     | 
                    
                        2
                     | 
                
            
                
                    | 
                        
                        11
                     | 
                    
                        Dünya ve Türkiye turizm coğrafyası bilgisi ile Türkiye`de yaşamış olan uygarlıkların kültür, tarih, din ve sanatlarını karşılaştırır.
                     | 
                    
                        -
                     | 
                
            
                
                    | 
                        
                        12
                     | 
                    
                        Turizm işletmeciliği alanında geçerli en az bir yabancı dili sağlıklı iletişim kurabilecek düzeyde ve en az Avrupa Dil Portföyü B1 düzeyinde bilir.
                     | 
                    
                        -
                     | 
                
            
                
                    | 
                        
                        13
                     | 
                    
                        Kendi kendine öğrenme ve yaşam boyu öğrenme bilinci ile bireysel ve ekip çalışmasına uygun davranışlara sahip olur.
                     | 
                    
                        4
                     | 
                
            
                
                    | 
                        
                        14
                     | 
                    
                        Turizm sektörüne özgü araştırma yöntemlerini tanımlayarak, bilgi ve verileri analiz eder, yorumlar ve değerlendirir.
                     | 
                    
                        4
                     | 
                
            
                
                    | 
                        
                        15
                     | 
                    
                        Alanıyla ilgili bilgi ve düşüncesini yazılı ve sözlü olarak başkalarıyla paylaşabilme yeterliliğine sahip olur.
                     | 
                    
                        5
                     |