Ön Koşul
|
Bu dersin ön koşulu yoktur.
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr. Üyesi Gönül GÖKER
|
Dersi Verenler
|
1-)Doktor Öğretim Üyesi Gönül Göker
|
Ders Yardımcıları
|
Bölümün öğretim elemanları
|
Kaynaklar
|
K1. Akova, O., Kızılırmak, İ. ve Tanrıverdi, H. (2015). Turizm İşletmeciliği Temel Kavramlar ve Uygulamalar. Detay Yayıncılık, Ankara.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Timur, A. ve Bardakoğlu, Ö. (2015). Turizm İşletmeciliği. Detay Yayıncılık, Ankara.
YK2. Cook, R.A., Hsu, C.H.C. ve Marqua, J.J. (2016). Turizm Konaklama ve Seyahat İşletmeciliği (Çev Edit. Tuna, M.),Nobel Yayınları, Ankara
|
Dersin Amacı
|
Turizm işletmelerinin özelliklerini ve turizm işletmelerinin yönetim ve organizasyon yapılarını açıklayabilmeleri amaçlanmaktadır.
|
Dersin İçeriği
|
Öğrencilerle online eğitim şeklinde işlenecek dersin içeriğinde Turizm Kavramı ve Özellikleri, Uluslararası Turizm Pazarı, Uluslararası Turizm Örgütleri, Turizm İşletmeleri (Konaklama ve Yiyecek-İçecek), Seyahat, Ulaştırma ve Rekreasyon İşletmeleri, Turizm Pazarlaması, Tüketici Davranışı, Pazarlama Karması Elemanları, Turizm İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon, İşletmelerde Yönetici Rolleri, Turizm İşletmelerinde Çağdaş Yönetim Teknikleri ve Turizm İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetimi konuları yer almaktadır.
|